Kato

Kato smider nye toner på gaden sammen med en vildt dyr musikvideo. (Foto: AOP)

Kato smider nye toner på gaden sammen med en vildt dyr musikvideo. (Foto: AOP)

Foto: All Over Press

Den nordjyske DJ Kato voldhittede med sangen ”Turn the Lights off” i 2010, hvor POPSTARS-Jon, lagde vokal til...

Fulde navn: Thomas Kato Vittrup

Alias: DJ Kato

Fødselsdato: 13. september 1981

Partner: Ukendt

Kendt fra: DJ

Den nordjyske DJ Kato kom for første gang på alles læber, da han i 2010 voldhittede med sangen ”Turn the Lights off”, hvor tidligere “Popstars”-vinder og smørtenor, Jon Nørgaard, lagde vokal til.

Kato startede ydmygt ud, men han havde allerede en forkærlighed for musikken som barn. Sammen med fire skolekammerater dannede han mobil-diskoteket ”Power Players” som 12-årig, og begyndte at spille som DJ på diskoteker som 17-årig.

Sideløbende med musikken arbejdede den unge Kato i den lokale Kvickly i Thisted, hvor han stod til at blive bestyrer for grønt-afdelingen. Men han afleverede i stedet slipset og uniformen den dag, han besluttede sig for at satse 100 pct. på musikken.

Der skulle alligevel gå en hel del år med hårdt arbejde, før Kato for alvor slog igennem, og da ”Turn the Lights off” indtog hitlisterne, var det længe ventet og yderst velfortjent.

Siden har Kato været en af Danmarks aboslut største DJ’s, og han har været en fast musikalsk bestanddel af nattelivet og diskotekerne hver weekend overalt i Danmark. Ida Corr, Marc Johnson og U$O er blot nogle af de danske navne, som Kato har lavet hits i samarbejde med.

Kato er dog ked af, at hans far aldrig nåede at opleve sin søns succes. Han døde af tyktarmskræft inden Kato fik ordentlig gang i karrieren.

I 2012 blev dj'en selv ramt af sygdommen ”rosen”, der trods det smukke navn er en smertefuld og akut infektion i huden, der sendte Kato i kørestol. Men hård træning og en sundere livsstil fik bugt med sygdommen, der heldigvis kun er blusset op midlertidigt fire gange siden første gang.

På kærlighedsfronten er Kato i 2013 blevet rygtet til at have dannet par med realitybaben Irina Babenko. Et rygte, som opstod efter Irina uploadede en række billeder af de to fra en aften, de var sammen i biografen. Rygtet afviste de begge.

- Nej, nej, vi er kun gode venner. Det var sjovt, at jeg blev ringet op så meget efter vores biograftur. Det er jo bare ligesom, da jeg var i biffen med min mor to uger før - der var der sgu ingen, der ringede, grinede Kato, da han blev sat i forbindelse med diva-Irina.

De seneste par år har den charmerende DJ leget med internationale stjerner som raplegenden Snoop Dogg og barbados-sangfuglen Shontelle, mens han i 2013 har skrevet kontrakt med Warner Music i Tyskland. En kontrakt, som gerne skulle føre til det store internationale gennembrud, hvis man spørger Kato selv.

- Min drøm har altid været at få min musik ud i hele verden. Engang tænkte jeg, at jeg skulle være verdens største dj, men nu er det musikken, og dét at få den ud, der er det vigtigste, sagde Kato til Ekstra Bladet i 2013.

Samarbejdet med Snoop Dogg opstod ved, at Kato via sin daværende amerikanske svoger inviterede den amerikanske hiphopper forbi sit studie i Aarhus.

Her fik Kato pænt lov til at vente fra tidlig eftermiddag til sidst på aftenen, før verdensstjernen dukkede op. Men så havde rapperen til gengæld også 15 lækre tøser med - samt ti venner og to bodyguards.

– Jeg var selvfølgelig nervøs for, om han var fuld eller knokkelskæv og bare havde lyst til at kigge på damer, og om vi overhovedet ville få noget ud af det, men han var sindssygt cool, venlig og tilbagelænet, sagde Kato til Gaffa efterfølgende.

Snoop Dogg bad hurtigt Kato om en blok papir og en kuglepen. - Og så sad han ellers og skrev et par vers ned. En gang imellem spurgte han mig: "Do you like that?", og jeg tænkte bare "hell yeah! Det er fucking sweet!"

Sangen, som Snoop og Kato lavede sammen, hedder ”Never Let U Go”.

- Det føltes lidt som om vi kendte hinanden og var meget naturligt, selvom han er en af verdens største rappere, og jeg bare er en skaldet jydedreng, der laver noget umpti umpti-musik, lød det smilende og ydmygt fra Kato til Gaffa.

Om det hedder umpti-umpti-musik eller ej, så har de største hits hits som ”Sjus” og ”Hey Shorty” mest handlet om fester og sprut, men Kato har i forbindelse med lancering af sin single ”Show Your Love” i 2015 åbnet op for en ny side af sig selv som musiker.

Sangen handler om at være blevet såret rigtig meget i et tidligere forhold, og hvor svært det er, at turde erklære sin kærlighed til et nyt menneske,

- For mig har det næsten haft en selvterapeutisk virkning at skrive sangen, fordi jeg i et tidligere forhold blev rigtig såret. Nu er jeg så i et nyt forhold, og det har været en udfordring for mig at turde erklære min kærlighed til min kæreste, fordi jeg har nogle ting med i bagagen, sagde Kato om sangen. Hvem den heldige pige, som Kato er i et forhold med, vil han dog ikke ud med lige foreløbig.

 

Tidslinje:

 • 2003: Mister sin far til tyktarmskræft
   
 • 2007: Bliver kæreste med Mette
   
 • 2010: Udgiver singlerne ”Turn the Lights off”, ”Hey Shorty” og ”Sjus”
   
 • 2011: Slår op med kæresten Mette - Kato: Fri på markedet -
   
 • 2012: Ramt af sygdommen rosen, der sender Kato i kørestol
   
 • 2013: Underskriver pladekontrakt med Warner Music i Tyskland, så hans musik fremover bliver udgivet der
   
 • 2014: Spiller over 50 koncerter i Tyskland
   
 • 2014: Ser ukendt kvinde, som han er glad for
   
 • 2014: Taber sig spektakulært 15 kilo som følge af ændret livsstil og hård træning Kato: Folk tror jeg er syg
   
 • 2015: I nyt forhold med ukendt kvinde - Kato: Nu tør jeg lukke op for kærligheden

   

Find din favorit kendis her:

Close