Kendte29. november 2021

Jes Dorph-Petersen blander sig efter sexisme-dokumentar: - Der er ingen vindere

Den tidligere TV 2-vært Jes Dorph-Petersen tager nu bladet fra munden, og svarer på de ting, han anklages for i den voldsomt ventede dokumentar ”MeToo: Sexisme bag skærmen”
Jes Dorph-Petersen
 Foto: Mikael Rieck

Han er den eneste, der nævnes ved navn i den nye, længeventede ”Sexisme bag skærmen”-dokumentar. Dog har Jes Dorph-Petersen ikke selv udtalt sig i den skildring af en sexistisk kultur, der i mere end tyve år ifølge 11 kvindelige ansatte gennemsyrede deres arbejdsplads på TV 2.

Nu kommer Jes Dorph dog med sine oplevelser af sagen i et længere opslag på facebook. Her gentager han i høj grad de ting, som han i snart et helt år har været fremme og sige – blandt andet i ”Aftenshowet” – om anklagerne.

Han indleder med at forklare, at han selv takkede nej til at medvirke, fordi han havde indtryk af, at redaktionen bag allerede havde besluttet sig for en konklusion.

Læs hans opslag her:

Dorph-Petersen fastholder, at beretningerne fra de to kvinder – som vi i dag ved er Therese Philipsen og Louise Degn – er usande.

- Den anden kvinde, LD, siger i tv-udsendelsen, at jeg udsatte hende for krænkelser i 2003. Jeg afviser ikke, at de faktiske episoder, som LD henviser til, har fundet sted for snart 19 år siden. Men jeg har i de efterfølgende år ikke vidst, at hun har følt sig krænket af mig, siger han om sidstnævnte, som han efter TV 2’s interne advokatundersøgelse kom frem, tilbød en undskyldning.

- Men det ændrer ikke ved, at jeg har opført mig overfor LD på en måde, som hun har oplevet som en krænkelse. Og det beklager jeg, skriver han.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/tp_0.jpg
 Foto: Jacob Ljørring

Jes Dorph indrømmer, at han havde et kortvarigt forhold til daværende journalistpraktikant på TV 2, Therese Philipsen. Men ikke at han skulle have forgrebet sig på hende i en lejlighed i 2001. (Foto: Jacob Ljørring)

Ingen vindere

Jes Dorph forklarer desuden, hvorfor han i sin tid – den 5. januar – gik offentligt ud i medierne for at fortælle om anklagerne fra de dengang unavngivne kvinder.

- Det gjorde jeg, fordi jeg anser afgørelsen i advokatundersøgelsen for at være baseret på en direkte urigtig opfattelse af hændelserne, at den derfor er uretfærdig - og at den i det hele taget er truffet på et overfladisk og ensidigt grundlag, skriver han, hvorefter han også ønskede dengang at rejse en debat om uretfærdigheden i anklagerne.

Den 62-årige tidligere tv-vært, som blev pillet af skærmen ovenpå TV 2's egen undersøgelse et par dage inde i 2021, fortæller videre på facebook, at der efter hans vurdering ikke er nogen vindere at finde, når sagerne er kommet frem, og dokumentaren er set.

- Jeg synes, at alle parter i denne #metoo-proces har tabt. Jeg forstår også, at det har været voldsomt ubehageligt for anmelderne, som jo ikke har vidst, hvilke vidtrækkende personlige konsekvenser deres fortællinger ville få, skriver han, før han slutter af:

- Der er ingen vindere.

Sponsoreret indhold