Kendte 30. november 2021

Jes Dorph-Petersens MeToo-udtalelse er væk: Har selv slettet den

Ikke engang et halvt døgn lå Jes Dorph-Petersens kommentar om den længe ventede dokumentar om sexisme på TV 2 tilgængelig på hans Facebook-profil
Foto: Jesper Sunesen

Jes Dorph-Petersen tog mandag bladet for munden og kom med en længere Facebook-udtalelse om dokumentaren "MeToo: Sexisme Bag Skærmen", hvor han nævnes ved navn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvis man ikke lige fik læst hans opslag, eller hvis man har brug for at genlæse udtalelsen, bliver man slemt skuffet, når man besøger den tidligere "Go' Aften Live"-værts Facebook-profil.

Opslaget er nemlig slettet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Discovery Networks Danmark

En række kvinder med tilknytning til TV 2 fortæller om en omfattende grænseoverskridende kultur på kanalen gennem 20 år. (Foto: Discovery Networks Danmark)

Til SE og HØR bekræfter den 62-årige tidligere studievært, at han selv har fjernet opslaget.

- Det udvikler sig til en hidsig debat, og der er nogle, der laver personlige antagelser, forklarer Jes Dorph-Petersen.

- Dem, der skriver i trådene, har skrevet grimt og beklikket både mig og anmelderne som mennesker, fortsætter ham.

Så i stedet for at redigere de fæle kommentarer fra, var det nemmere at slette opslaget, forklarer han.

- Jeg får ud fra, at alle der vil læse det, har læst det. Ellers kan man også finde det citeret i medierne, uddyber han.

Har ikke ændret holdning

Selvom Jes Dorph-Petersens kommentarspor har været godt fyldt med reaktioner, så tager han det dog ikke så tungt.

- Jeg opfatter det ikke som en shitstorm, siger han.

Han understreger, at han ikke har fjernet opslaget, fordi hverken kommentarer eller reaktioner på dokumentaren har fået ham til at ændre holdning eller opfattelse om de episoder, han anklages for i Discovery-dokumentaren.

Faktisk havde Jes Dorph-Petersen fra start af planlagt, at han ville fjerne opslaget på et tidspunkt, da han mener, der er nogle tilkendegivelser, der ikke skal stå der for længe.

- Det var meningen, der kun skulle ligge der i nogle timer. Der er ikke alting, der skal ligge til evig tid, siger han.

Står frem

I dokumentaren, der har været cirka et år undervejs, står 11 tidligere TV 2-ansatte frem og fortæller om en sexistisk kultur, der har gennemsyret arbejdspladsen.

To af dem er Therese Philipsen og Louise Degn.

Offentligheden hørte for første gang om deres oplevelser, da Jes Dorph-Petersen selv gik ud med dem i Politiken, efter at en advokatundersøgelse på TV 2 fik ham fjernet fra skærmen.

Mandag kunne de to kvinder selv få lov til at sætte ord på hændelserne.

Ifølge Therese Philipsen blev hun som journalistpraktikant i 2001 inviteret med op i Jes Dorph-Petersens pendlerlejlighed af en fælles kollega til fyraftensøl.

Hun forklarer, at hun her blev holdt for munden, mens Jes Dorph-Petersen pressede hende ned mod en briks. Det ender med, at hendes nederdel bliver trukket op, og han at trængte ind i hende.

- Jeg sparker ikke, slår ikke, skriger ikke, men beslutter mig bare for at give, hvad han vil have, lyder det fra Therese Philipsen, der også tydeligt husker, hun fik en lussing.

Praktikantkollegaen Louise Degns fortælling finder også sted i pendlerlejligheden, men i år 2003. Her lagde Jes Dorph-Petersen og "redaktøren" op til, at de skulle have en trekant.

- Jeg husker det bare som hænder og læber alle steder. Det mest grænseoverskridende var måske den følelse af, at de var i mit ansigt, siger hun i dokumentaren.

INGEN YDERLIGERE KOMMENTARER

SE og HØR spørger Jes Dorph-Petersen, om det gjorde indtryk på ham at se Therese Philipsen og Louise Degn fortælle om deres voldsomme historier om ham.

Han har dog ikke yderligere kommentarer.

Han har tidligere gjort det klart, at han deres beretninger er usande, men at han beklager, at Louise Degn har opfattet det som krænkende.

"MeToo: Sexisme Bag Skærmen" udkom mandag i tre afsnit. Serien kan streames på Discovery+.

Sponsoreret indhold