Kendte 7. december 2021

Jes Dorph-Petersen lukker ned for sin Facebook-profil

Den tidligere TV 2-vært har brug for en pause fra Facebook her en uges tid efter, at "MeToo: Sexisme Bag Skærmen" fik premiere
Foto: Jesper Sunesen

Jes Dorph-Petersen har lukket for sin Facebook-profil.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det bekræfter han over for SE og HØR.

Han giver lige sig selv en timeout fra det sociale medie i en uges tid, og så lukker han den op igen.

Til SE og HØR understreger han, at profilen ikke ligefrem er slettet, men blot lukket midlertidigt. Ellers har han ikke yderligere at tilføje, end det han siger til B.T.:

- Den her uge har været hård og ubehagelig for mig. Derfor vil jeg gerne passe på mig selv og give mig selv en uge, hvor jeg ikke er på Facebook, siger han.

Slettede opslag

I sidste uge landede dokumentaren "MeToo: Sexisme bag skærmen" på Discovery+, hvor 11 kvinder står frem og fortæller om en sexistisk kultur på TV 2. Heriblandt Therese Philipsen og Louise Degn, der begge har følt sig krænket af Jes Dorph-Petersen i henholdsvis 2001 og 2003.

I dokumentaren er 62-årige Jes Dorph-Petersen den eneste person, der ved navn kaldes ud som krænker.

Efter dokumentaren kom Jes Dorph-Petersen med en længere udtalelse på sin Facebook-profil, han efter et halvt døgns tid slettede igen.

Til SE og HØR har han forklaret, at det var planlagt, at han ville slette opslaget efter noget tid, men han slettede også opslaget, fordi der var mange fæle kommentarer.

Det er også på grund af de mange henvendelser, han midlertidigt lukker sin Facebook-profil i denne omgang.

Har gjort det før

Han gør det klart over for B.T., at han ikke anfægter, at hverken medier eller privatpersoner skriver om dokumentaren.

Men for nu har han brug for at trække Facebook-stikket.

Det er ikke første gang, at det har været fremme i medierne, at den tidligere "Go' Aften Live"-stjerne har sat sin Facebook på pause.

Sidste gang, medier skrev om det, var efter hans fyring fra TV 2 i januar. Det skete efter en advokatundersøgelse på TV 2, hvori Therese Philipsen og Louise Degns vidnesbyrd var en del af undersøgelsen.

Sponsoreret indhold