Annette Heick

Annette Heick har oplevet forskellige beløb forsvinde fra hendes iTunes-konto, uden hun selv har gjort det. Hun mistænker hackere. (Foto: AOP)

Annette Heick har oplevet forskellige beløb forsvinde fra hendes iTunes-konto, uden hun selv har gjort det. Hun mistænker hackere. (Foto: AOP)

Foto: All Over Press

Multitalentet Anette Heick har i ca. tyve år underholdt med meningsfyldt journalistik, komisk TV, sang og overbevisende teatertalent ...

Danmark stjernelandskab ejer mange multitalenter, og den 12. november 1971 kom ét af Danmarks største stjerneskud til verden. Anette Heick har i næsten tyve år underholdt med meningsfyldt journalistik, komisk TV, smuk sang og overbevisende teatertalent.  

Det er svært ikke at blive til en blændende stjerne, når man er barn af to af tidens største dansktopsangere – nemlig Keld og Hilda Heick. Forældrenes mange årige succes var også grunden til, at teenageren Annette Heick gjorde alt for ikke at ende i samme branche som far og mor. I fornægtelse over sine underholdende talenter valgte mini-Heick i 1991 at tage en uddannelse som ejendomsmægler, men på trods af uddannelsen, måtte naturen selvfølgelig gå sin gang, og multitalentet er i dag fast inventar i dansk showbiz.

Men selvom Annette gik i sine forældres musikalske fodspor, så har efternavnet Heick runget i alles ører. Annette Heick har før udtalt, at det var hårdt at være mini-Heick. Familiens fans og folk der pegede fingre prægede Annettes barndom, og selvom Annette selv trådte ind i underholdningsbranchen, så Annette Heick ville gerne være sin helt egen version af en Heick.

Politiken.dk skriver i en artikel om Annette Heick, at datteren havde bedt sin mor og far om at blive væk til premieren på ”Wicked”, som Annette havde en hovedrolle i. Den her gang ville Annette stå alene.

- Det var et valg. Hvis mine forældre var kommet, ville det have været den der med, at vi skulle fotograferes sammen alle sammen. Og det havde jeg ikke lyst til, fortalte Annette og uddybede:

- Min mor og far var så rene som afsendere, og polerede, vil nogle måske sige. De var meget nemme at forholde sig til. Og så var der, helt op til år 2000, altså en opfattelse af, at alt, der bare lugtede af folkelighed, var pinligt. Det så man ned på i den københavnske kulturelite.

Efternavnet gjorde det altså svært for den unge Annette at blive taget seriøst som selvstændig Heick, men selvom Heick-efternavnet dominerede Annettes liv, så var frustrationerne og vreden aldrig rettet mod hendes forældre.

- Jeg har faktisk på et tidspunkt undersøgt, om jeg kunne skifte navn, men det virkede jo urimeligt. Der var en mærkelig dobbelthed i det. For jeg var stolt af mine forældre, afslutter Annette til Politiken.dk.

I 1988 kickstartede den yndige blondine sin karriere med ingen mindre end Tommy Seebach. ”Du skælder mig hele tiden ud” hittede i danskernes radioer, og Annette fik fastsat sig selv på scenen. I årene efter deltog hun i Melodi Grand Prix, medvirkede i mindre musicals og arbejdede som journalist på SE og HØR. Men selvom karrieren pressede på speederen hang navnet Heick stadig som et som en betonklods på bremsen.

I et rebelsk forsøg på at skille sig ud kunne man i 1994 se en ung og veldrejet Annette Heick kun iført bodypaint i et dansk mandemagasin. Billederne skabte stor medieopmærksomhed, og Annettes vovede adfærd blev belønnet, for diverse vigtige mennesker begyndte at få øjnene op for blondinen.

Annette har altid haft en evne til at udfolde sig i en vifte af retninger. Journalist på SE og HØR, B.T. og Ekstra Bladet, ejendomsmægler, sangerinde, TV-vært, skuespiller, tegnefilmsdubber og TV-tilrettelægger er kun nogle af de betegnelser, som den multitalentfulde blondine har på sit CV.

Ligesom de mange karrierespring måtte Annette Heick også nogle forskellige fyre igennem før, hun fandt sig sin mand i dronningens kok Jesper Vollmer. Sangerinden var faktisk optaget, da hun mødte Jesper, men en stormende forelskelse fik Annette til at droppe sin daværende kæreste.

- Og i starten var det ikke så godt, for jeg var afsat til anden side. Allerede inden vi overhovedet havde lavet noget sagde jeg til ham, at vi simpelthen ikke kunne ses, for jeg kunne overhovedet ikke tænke en klar tanke, når han var i nærheden. Men så fik jeg det bare sådan: Jeg tror sgu, jeg er kommet til at sige farvel til mit livs kærlighed. Jeg er NØDT til at se ham igen – ellers går jeg til grunde, fortalte Annette Heick i et interview med modemagasinet IN i 2013.

Hun giftede sig med den charmerende kok i 2001, og sammen flyttede de til Sverige i et dejligt stort hus. De har siden fået to børn sammen – Storm og Eliot.

I 2015 var parrets urokkelige lykke dog tæt på at splintres i tusinde stykker. Jesper Vollmer brækkede nakken under dét, der skulle have været en hyggelig og afslappende dag ved stranden i Thailand 21. januar. Han kom alvorligt til skade, da han ville springe i vandet i det eksotiske ferieparadis. Jesper blev slået ned af en kæmpe bølge og brækkede sin nakke, da han ramte sandbunden. Jesper blev indlagt i Thailand og senere overført til Danmark.

- Hans nerve er intakt, og vi kan allerede nu se, at der er forbindelse ned til fødderne. Men det var endog meget tæt på. En australsk kvindelig læge, der reagerede prompte, lige da ulykken fandt sted, var ene kvinde skyld i, at Jesper ikke enten blev lam eller mistede livet, skrev Annette Heick i en pressemeddelelse efter ulykken.

Ulykken var hård, men Jesper har siden kæmpet sig frem. To måneder efter ulykken kom manden til premiere på ”My fair lady”, som Annette har en hovedrolle i, gående.

- Jeg ved ikke, om jeg kommer mig helt, eller om jeg får mén, men de (lægerne, red.) siger, at de aldrig har set én gøre sig hurtige fremskridt, lød det fra en glad og optimistisk Jesper, som havde en kørestol med, hvis benene blev trætte.

Annette Vollmer Heick
12. november 1971
50 år
Eliot (søn - 2004), Storm (søn- 2009), Keld og Hilda Heick (forældre)
Martin Kraunsøe, Søren Lund, Jeppe Stokholm
Gift med Jesper Vollmer (køkkenchef på Amalienborg)
Journalist, skuespiller, ejendomsmægler og sangerinde

Find din favorit kendis her:

Close