Annette Heick om Jespers blodpropper: Arvelig sygdom

Det var en grim forskrækkelse, Annette Heick, 49, og hendes mand, Jesper Vollmer, fik, da han i begyndelsen af juni blev ramt af to blodpropper i hjernen. Den 47-årige kok fik et ildebefindende og talte sort, og Annette skyndte sig at ringe 112.

Forskrækkelsen har fortaget sig, for Jesper har det heldigvis godt igen, og han får medicin samt noget blodfortyndende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Vi er kommet os oven på chokket og har det godt, fortæller Annette Heick, efter hendes mand, Jesper Vollmer, blev ramt af to blodpropper i hjernen.
Parret har for tiden godt gang i Jespers nye onlinemadklub Klub Vollmer, hvor den kendte kok deler ud af sine opskrifter og køkkentricks til danskerne.

– Vi er kommet os oven på chokket og har det godt, fortæller Annette Heick, efter hendes mand, Jesper Vollmer, blev ramt af to blodpropper i hjernen.
Parret har for tiden godt gang i Jespers nye onlinemadklub Klub Vollmer, hvor den kendte kok deler ud af sine opskrifter og køkkentricks til danskerne. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jesper er i arbejde igen og kan også tale igen. Han er fysisk træt, men lægerne siger, at de regner med, at efter to-tre måneder, så vil han overhovedet ikke mærke, at han har haft noget, fortalte Annette Heick til SE og HØR, da vi mødte hende i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik 2nd by Nutid på Amagerbrogade, hvor hun havde doneret tøj fra sit eget klædeskab.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Køb mit tøj
Annette Heick havde fundet tøj frem fra sine gemmer, som hun havde doneret til Folkekirkens Nødhjælps hippe genbrugsbutik 2nd by Nutid på Amagerbrogade. (Foto: Hanne Juul)

Annette, Jesper og resten af familien har tidligere fået et stort chok. I 2015 var Jesper i overhængende livsfare efter en badeulykke, men siden er han kommet sig næsten 100 procent.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg afleverer altid det tøj, jeg ikke bruger længere, til genbrug, fortalte Annette, der bl.a. havde doneret en nederdel fra sit klædeskab.  (Foto: Hanne Juul)

En hjælp til sønnerne

Lægerne har fundet ud af, at Jespers blodpropper er opstået på grund af noget arveligt, og det betyder nu, at der nu skal holdes øje med parrets sønner, Eliot på 17 og Storm på 12 år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annette Heick har i mange år været ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, og for nogle år siden blev resten af familien det også.
– Jeg har set, hvordan hjælpen med at få nogle høns eller en ged gør en kæmpe forskel for nogle mennesker i f.eks. Malawi i Afrika, sagde hun. (Foto: Hanne Juul)

– På sin vis er det en hjælp, for nu har vi fundet ud af, at Jesper har en arvelig “kolesterolfejl”, som han har fra sin mor. Nu kan vi være opmærksom på det i forhold til vores drenge, sagde Annette.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Familien holder godt øje med sønnerne Eliot, 17, og Storm, 12, efter at lægerne har fundet ud af, at Jespers blodpropper skyldes en arvelig kolesterolfejl. 
Her ses familien med Annettes forældre, Keld, 75, og Hilda Heick, 75. (Foto: Dan Mariegaard)

– Når de fylder 18 år, så skal de have taget en bredspektret blodprøve hvert år, så man kan holde øje med, at alt er, som det skal være, og om det udvikler sig i en bestemt retning. Det er heller ikke sikkert, at de har arvet det, fortalte hun.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close