Streaming 25. maj

Selvhad og druk: Thomas Helmig taler ud om mørk fortid

Danmarks største popstjerne Thomas Helmig fortæller ærligt, at han har været i behandling for alkoholmisbrug i Viaplay-satsningen "All Exclusive"
Thomas Helmig har det bedre end nogensinde, men vejen dertil har været lang og snoet.
Thomas Helmig har det bedre end nogensinde, men vejen dertil har været lang og snoet.
Foto: Aller Media

Det længe ventede afsnit, som skulle have åbnet første sæson af Casper Christensen og Mikael Bertelsen-programmet ”All Exclusive” er endelig kommet.

Thomas Helmig besøger det umage makkerpar i Portugal, hvor han tilbringer et helt døgn i deres selskab.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det viser sig, at Casper og Thomas ikke bare har kørt deres årtier lange karrierer parallelt – de to herrer har også en del til fælles.

Inden for de seneste par år er begge begyndt at bede. Mens Casper beder til Jesus, beder Thomas til en kollektiv bevidsthed. Hver morgen beder han om hjælp, og hver aften siger han tak.

- Hvis jeg ikke havde bedt om hjælp til at være autentisk her til morgen og så havde forrådt det, ville jeg føle ret stor lede ved mig selv, siger han ærligt og fortsætter:

- Det har gjort i mange år. Kæmpet med sådan et selvhad og med, at jeg ikke synes, jeg er god nok, og der får jeg faktisk hjælp her. Til at sige: ”Du er god nok, som du er”.

For begge mænds vedkommende udspringer de spirituelle ritualer af et farvel til rusmidler - i Thomas’ tilfælde alkohol.

Thomas Helmig vender generøst vrangen ud på sig selv i "All Exclusive". 
Thomas Helmig vender generøst vrangen ud på sig selv i "All Exclusive".
Foto: Viaplay

I programmet fortæller han, hvordan kan brugte alkohol som et middel til at kunne mærke sig selv. Og når han først havde taget proppen af, havde han svært ved at sætte den i igen.

Det foregik ikke i sociale og festlige lag, når Thomas skænkede sig selv et glas.

- For mig var det mest alene. Jeg har aldrig brudt mig om at være fuld i offentligheden. Men det der med at sidde og drikke i offentligheden og så gå hjem eller på mit hotel, så tog jeg lige en flaske alene. Eller to.

- Så kunne jeg sidde alene og blive rigtig ked af det eller vred over et eller andet, men det kunne jeg ikke tillade mig selv, når jeg ikke var påvirket eller var blandt andre, forklarer han.

Via terapi har Helmig lært at være i sine følelser. For det har altid været nemmere for ham at lade, som om han har det på en anden måde, end han egentlig har det.

De berusende dråber hjalp ham med at mærke sig selv, men hans massive alkoholindtag blev en belastning for hans omgivelser. Men han kunne ikke stoppe.

Det dén erkendelse – at han havde mistet kontrollen over sit alkoholindtag - der fik ham til at gå i behandling og opsøge i Anonyme Alkoholikere.

Det krævede dog overvindelse at tage til det første AA-møde. Ikke blot for at se sine dæmoner i øjnene, men også fordi han er en offentlig person.

- Til at starte med var jeg nervøs for, hvis jeg nu gik derind, stod det så dagen efter i avisen?, indrømmer han.

- Og så gjorde jeg op med mig selv: ”Hvad så, hvis det står i avisen?”.

Da Helmig kom på afstand af sit misbrug, kunne han for alvor se de omkostninger hans druk havde for hans familie – i særdeleshed hans hustru Renée Toft Simonsen, men også deres fire fælles børn.

- Det var jeg sgu lidt flov over, må jeg ærligt indrømme. Jeg har også taget hele den der AA-model med at undskylde. Og det har været enormt fedt for mig at gøre, siger han og fortsætter:

- Hele det program, der er i AA, har jeg fulgt slavisk og været meget glad for det, for det har faktisk gjort, at jeg har fået det 100 gange bedre, end jeg havde det for bare tre-fire år siden.

Du kan se hele afsnittet af "All Exclusive" med Thomas Helmig på Viaplay.

Sponsoreret indhold