Streaming3. september 2023

Sådan holdt de "Forræder"-hemmeligheden skjult: Trampede løs på gangene

Produktionen havde en særlig opgave, når klokken blev 22 under optagelserne til TV 2-programmet "Forræder"
Sådan skjulte de forræderne
Det har krævet alternative metoder for produktionen at skjule, hvem der er forrædere i det aktuelle TV 2-program "Forræder".
 Foto: TV 2

Læs også: Tine Gøtzche fra "Forræder" afslører: Det her spørgsmål stiller folk om og om igen

Alle deltagere under "Forræder" boede på værelser på det gamle slot, i løbet af de ti dage optagelserne varede. Og med forrædernes natteroderi skulle der særlige metoder i brug for at dække over dem.

Produktionen gik hver aften kl. 22 ud på gangene ved deltagernes værelser og larmede så meget som muligt.

- Første aften tror jeg, spillerne var ved at dø af skræk. Ingen anede jo, hvad der foregik, siger TV 2s underholdningsredaktør Thomas Strøbech ifølge TV 2.

Den støjende seance skete, når forræderne skulle forlade deres værelser og ned til det såkaldte 'konklave' for at beslutte deres næste store træk.

Læs også: Kæmpe kontroltab: Så intenst var det at producere ”Forræder”

Det betød, at der blev taget hårdt i dørhåndtag, banket på væggene og trampet i gulvene, så de loyale ikke kunne fornemme, hvor forræderne kom fra og til, når de havde talt om morderiske planer.

I tilfælde af at de loyale uheldigvis skulle opdage forræderne, var de iført sorte kuttere - altså den store dragt med sort hætte - når de skulle ud fra deres værelse. Ifølge TV 2's oplysninger skete det dog aldrig.

Men det var altså ikke kun det, der fik pulsen op hos deltagerne. Julia Sofia Aastrup har tidligere forklaret til SE og HØR, at hun følte opholdet som en form for fængsel.

"Forræder" blev opfundet i Holland under navnet "De Verraders", og efter den første udgave fandt man ud af, at det var nødvendigt at lade deltagerne få psykologhjælp.

Læs også: Sarah Mahfoud opslugt af ”Forræder”: – Når kameraerne slukkede, skrev jeg noter på værelset

Sponsoreret indhold