Reality16. august 2023

Kæmpe kontroltab: Så intenst var det at producere ”Forræder”

Holdet bag kulisserne på ”Forræder” skulle være ekstra forsigtige undervejs, så intet blev afsløret for deltagerne. Derfor blev helt særlige tiltag brugt under optagelserne
Produktionsholdet skulle træde ekstra forsigtigt frem under optagelserne til "Forræder" for ikke at afsløre noget over spillerne 
Produktionsholdet skulle træde ekstra forsigtigt frem under optagelserne til "Forræder" for ikke at afsløre noget over spillerne
 Foto: Lotta Lemche, TV 2

Det er bestemt ikke kun som deltager i spændingsprogrammet ”Forræder”, man kan opleve paranoiaen lægge sig som en tung dyne over dagene på slottet.

Produktionen - bestående af både redaktør, kamerafolk og tilrettelæggere – var allerede forberedt på, at det ville blive nogle intense optagedage. Og det skulle vise sig absolut at holde stik.

Det fortæller kanalens underholdningsredaktør, Thomas Richardt Strøbech, ifølge TV2.dk

– Den paranoia, som deltagerne havde, spejlede vi fuldstændig i produktionen. Vi var i konstant alarmberedskab, har han fortalt om tiden på ”Forræder”-optagelserne.

Har man set de foreløbige tre afsnit af det stærkt underholdende program, som ligger tilgængeligt på TV 2 PLAY, så ved man, at selv et lille ansigtstræk kan ændre hele billedet af, hvem der er mistænkte, og hvem der går fri.

Derfor var det også nødvendigt for holdet på ”Forræder” at tage ekstra forholdsregler, så intet blev afsløret overfor deltagerne, der jo ikke ved, hvem der render og manipulerer og lyver for egen overlevelse i spillet.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-16/foto-lotta-lemche_tv-2-12.jpg
Hele startcastet i TV 2's "Forræder" flyttede ind på Hvedholm Slot i Faaborg for at sætte deres taktiske og strategiske evner på prøve. Flertallet startede som "loyale", mens "forræderne" fik til opgave at spolere spillet og snuppe sølvskatten fra de andre.
 Foto: Lotta Lemche, TV 2

Sad bag et klæde

Kamerafolkene måtte ikke engang svare på, hvad klokken var, hvis de medvirkende spurgte. I det hele taget var kommunikationen mellem deltagere og produktion skruet ned på et absolut minimum.

Sidstnævnte måtte heller ikke blande sig for meget i optagelserne ved for eksempel at justere på, hvordan spillerne sad sammen i en given situation, som man ellers gør for at få de bedste tv-billeder.

Den paranoia, som deltagerne havde, spejlede vi fuldstændig i produktionen. Vi var i konstant alarmberedskab

Thomas Richardt Strøbech, underholdningsredaktør på TV 2

Intervieweren, der laver de indklippede såkaldte ”sync”-optagelser, hvor spillerne deler deres tanker om spillet direkte til kameraet, var placeret bag et klæde, når de kendte deltagere skulle interviewes.

Sådan undgik man, at spillerne kunne aflæse selv det mindste på medlemmer af produktionens ansigtsudtryk.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-16/foto-tv-2_0.jpg
"Forræder"-vært Lise Rønne blev som spilleder også enormt optaget af slagets gang undervejs.
 Foto: TV 2

Thomas Richardt Strøbech kalder det for ”et kæmpe kontroltab” og ”en helt ny måde at lave tv på”.

– Vi gav de medvirkende et sæt spilleregler og slap dem så ellers løs i spillet uden at kunne påvirke noget som helst. Det var virkelig specielt.

Også programmets vært, eller ”spilleder” som det hedder i ”Forræder”-universet, 44-årige Lise Rønne ligeså opslugt af spillet og ramt af paranoiaen.

– På et tidspunkt måtte de stoppe optagelserne og sætte mikrofonen et andet sted, fordi mit hjerte hamrede så hårdt af spænding, at det kunne høres på optagelserne, fortalte Lise Rønne til TV 2.

Sponsoreret indhold