Streaming25. august 2023

Julia Sofia om strikse ”Forræder”: Føltes som fængsel

Da den 25-årige influencer forlod det fynske slot, græd hun i halvanden time – og fik siden hjælp fra en psykolog.
Julia Sofia Aastrup
For 25-årige Julia Sofia Aastrup var det hårdt at skulle lyve, bedrage og være indespærret, da hun var en del af TV 2-hittet ”Forræder”. – Det ser ud til, at vi bare hygger os. Men jeg håber, at det kommer frem, hvor hårdt det var at være der.
 Foto: Birger Storm

LÆS OGSÅ: "Forræder"-reglerne, du ikke hører: Det var forbudt for deltagerne

Låst inde. Frygt for at blive myrdet. Uden telefon, fjernsyn og anden underholdning.

Det var virkeligheden for de 18 kendte i TV 2-hittet ”Forræder”.

Her skal de loyale forsøge at udpege og udstemme forræderne. Og det var en hård omgang.

Julia Sofia Aastrup, Bjørli Lehrmann og Christian Grau
I ”Forræder” er livsstilsekspert Christian Grau og naturvejleder Bjørli Lehrmann nogle af de kendte, Julia Sofia dyster med og imod. De måtte kun snakke sammen, når kameraet rullede. Og kamerafolkene måtte de heller ikke snakke med.
 Foto: TV 2/BLU

– Der var fængselsstemning, afslører influencer Julia Sofia Aastrup, 25, som er en af de 18 kendisser på det fynske forræderslot.

– Hvis man skulle ud at tisse, stod der én og holdt vagt. Hvis man skulle ryge, var der en gårdvagt, fortæller Julia Sofia til SE og HØR.

Høreværn og hurtigkald

For at spillet skulle have de bedste betingelser, måtte deltagerne på ingen måde kommunikere med hinanden, når der ikke blev filmet.

– Når kameraet ikke rullede, havde vi høreværn på og måtte ikke snakke sammen, beretter den skarpe skønhed, som hurtigt viser sig som en af de taktiske hjerner på slottet.

Oscar Bjerrehuus, Tarek Zayat, Sarah Mahfoud, Johannes Nymark, Tine Gøtzsche, Julie Hastrup, Christian Grau, Jacob ”Pimp” Winneche, Casper Sobczyk, Sisse Sejr-Nørgaard, Mikkel Klint Thorius, Mette Blomsterberg, Mathilde Passer, Elias Hole, Julia Sofia Aastrup, Bjørli Lehrmann og Natasha Brock
Lise Rønne, 44, er vært på ”Forræder” som kan ses på TV 2 fredag aften. De 18 deltagere er: Oscar Bjerrehuus, Tarek Zayat, Sarah Mahfoud, Johannes Nymark, Tine Gøtzsche, Julie Hastrup, Christian Grau, Jacob ”Pimp” Winneche, Casper Sobczyk, Sisse Sejr-Nørgaard, Mikkel Klint Thorius, Mette Blomsterberg, Mathilde Passer, Elias Hole, Julia Sofia Aastrup, Bjørli Lehrmann og Natasha Brock.
 Foto: TV 2/Lotta Lemche

Når dagens optagelser var ovre, blev alle sendt tilbage på deres værelser, hvor døren blev låst.

– Der var ingen computer eller fjernsyn. Der var ingenting, lyder det fra Julia Sofia.

Eneste kontakt, deltagerne havde med omverdenen, var en halv time med deres telefon, hvor de kunne ringe hjem til deres familie.

Julia Sofia Aastrup og Mark Abildhauge
I privaten danner 25-årige Julia Sofia par med den 48-årige ”Go’ morgen”-træner Mark Abildhauge. De fandt sammen for et år siden og er i dag flyttet sammen i hus i Greve. Julia Sofia har tidligere fortalt, at hun forelsker sig i mennesker og ikke køn – og betegner i dag sig selv som panseksuel.
 Foto: Jesper Sunesen

For Julia Sofia var det kæresten Mark Abildhauge i den anden ende – og samtalerne blev primært brugt på at diskutere taktikken.

– Mark blev ved med at sige til mig: ”Det er bare en leg” – og det vidste jeg også godt, men jeg tror ikke, mit nervesystem forstod, at det var for sjov, fortæller Julia Sofia, som havde svært ved at forstå, at venner pludselig kunne være fjender.

Græd som pisket

Hvor langt influenceren når i TV 2’s nye spændingshit, er endnu uvist.

Men da hun forlod Hvedholm Slot ved Faaborg, hvor programmerne blev optaget, var det en forløsning.

– Det var virkelig vildt. Så kunne man igen gøre, hvad man ville.

– Jeg ringede til Mark på vej hjem og græd i halvanden time. Det var bare hårdt, røber Julia Sofia.

Julia Sofia Aastrup
Jeg synes, det var hårdt – og jeg tror også, det var derfor, det tog ekstra på mig. Det faldt mig ikke naturligt at lyve og bedrage. Det er vanvittigt hårdt at rende rundt på den måde. Man har på en eller anden måde en rigtig god relation og så kommer man ind i det der spil, lyder det fra den skarpe influencer.
 Foto: Lars H. Laursen

Hun havde da også brug for at sunde sig lidt og snakke med en deltagerpsykolog inden hjemturen mod huset i Greve.

– Han bar min kuffert ned fra værelset, og så skulle jeg køre, men jeg græd så meget, at han sagde, vi lige skulle vente lidt, før jeg kunne køre, så jeg kunne se vejen, siger Julia Sofia, som i dag atter er blevet venner med ”fjenderne”.

– I forgårs var vi 16 ud af 18 hjemme hos os – og Mette Blomsterberg lavede mad, lyder det fra Julia Sofia.

Sponsoreret indhold