Sport8. april 2024

Dårligt Jonas Vingegaard-nyt: Visma aflyser Vingegaards højdetræningslejr

I maj skulle Jonas Vingegaard på en vigtig højdetræningslejr forud for Tour de France. Den bliver ”helt sikkert” aflyst. Faktisk tænker danskeren slet ikke på Tour de France i disse dage
Jonas Vingegaards styrt i Baskerlundet Rundt får nu store konsekvenser for træningen forud for Tour de France. Det fortæller Team Visma-Lease a Bikes sportschef Merijn Zeeman.
Jonas Vingegaards styrt i Baskerlundet Rundt får nu store konsekvenser for træningen forud for Tour de France. Det fortæller Team Visma-Lease a Bikes sportschef Merijn Zeeman.
 Foto: René Schütze

LÆS OGSÅ: Afviser kritik: Styrt var Vingegaards egen skyld

Jonas Vingegaards chokerende styrt under Baskerlandet Rundt i torsdags får nu yderligere konsekvenser.

Det fortæller Team Visma-Lease a Bikes sportschef Merijn Zeeman til HLN.

Den dobbelte danske Tour de France-vinder går nemlig glip af en særdeles vigtig træning forud for Touren.

– Jonas vil helt sikkert gå glip af højdetræningslejren på Sierra Nevada fra den 6. maj. Hvis han kommer til Touren, bliver vi nødt til at gøre det på en anden måde. Hvis det ikke fungerer, må vi finde et andet scenarie.

På hospitalet fik Jonas Vingegaard ikke længe efter selskab af konen Trine og datteren Frida.

Netop Trine har holdt Merijn Zeeman opdateret på, hvordan det går for Visma-stjernen.

– Jeg fik en opdatering fra Jonas’ kone om, hvordan det går. En lille smule bedre for hver dag, men han er stadig på hospitalet. Det siger nok. I øjeblikket tænker Jonas ikke på, om han bliver klar til Touren eller ej. Der er andre prioriteter.

– Jonas kører kun Touren, hvis han er 100 procent klar.

Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling har til SE og HØR fortalt, hvor skidt det i værste fald kan stå til for Jonas Vingegaard, der altså døjer med et brækket kraveben, flere ribben og en punkteret lunge.

Sponsoreret indhold