Sport5. april 2024

Geisling om Vingegaard: Kan give smerter i månedsvis

Jonas Vingegaards Tour de France-drømme kan ende med at blive et decideret kapløb mod tiden, fortæller tv-lægen
Peter Qvortrup Geisling tør ikke at spå om Jonas Vingegaards Tour de France-udsigter. 
Peter Qvortrup Geisling tør ikke at spå om Jonas Vingegaards Tour de France-udsigter.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Trine og Frida er på hospitalet med Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard kom slemt til skade torsdag i Baskerlandet Rundt, hvor han var involveret i et uhyggeligt styrt. Efterfølgende kom det frem, at han havde brækket kravetbenet og flere ribben.

Fredag har hans hold Team Visma - Lease A Bike oplyst, at han også har pådraget sig en lungekontusion og en punkteret lunge.

TV-læge Peter Qvortrup Geisling udlægger nu alvoren af danskerens mange skader til SE og HØR:

- En sammenklappet lunge plejer man hurtigt at få på plads ved at sætte et lungedræn i, der gør, at lungen folder sig ud igen og kommer på plads i løbet af kort tid.

- Så har vi fået at vide, at der også er lungekontusion. Det betyder, at lungen har fået et slag. Det kan for eksempel være et blodkar, der er gået hul på, så der er blødning i lungen. Men det ved vi ikke noget om, understreger han.

- Det brækkede kraveben plejer man hos elitesportsfolk at klare med en lille operation, hvor man sætter en skinne og nogle skruer i, så bruddet er stabiliseret – og så kan man stort set cykle igen.

Kan tage måneder

Geisling fortæller til SE og HØR, at særligt én af skaderne, kan gøre det svært for Jonas Vingegaard at nå at blive smertefri inden Tour de France begynder i slutningen af juli - de brækkede ribben:

- Det er især dem, der giver problemer, for det gør ekstremt ondt, når ribbens-ender skurrer mod hinanden. Der er behandlingen smertestillende medicin, og det kan tage måneder før, de smerter er væk.

Jonas Vingegaard vil hurtigt kunne hjælpes op på en cykel og træne igen – men han vil ikke kunne deltage i løb de næste par måneder på grund af smerterne fra ribbene. Og der er jo tre måneder til Tour de France.

Peter Qvortrup Geisling vil på nuværende tidspunkt ikke gisne om Vingegaards udsigter i forhold til Tour de France, der starter om små tre måneder:

- Han skal nok komme til Tour De France igen – men om det bliver i år eller næste år, det må den næste måned vise, fortæller han.

Sponsoreret indhold