Sport4. april 2024 (opd. 4. april 2024)

Chok: Vingegaard i alvorligt styrt

Danskeren er styrtet med 33 kilometer til mål under Baskerlandet Rundt
Danskeren blev efter sit styrt længe liggende på jorden med tydelige skrammer. 
Danskeren blev efter sit styrt længe liggende på jorden med tydelige skrammer.
 Foto: Fabio Ferrari/ASSOCIATED PRESS

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard (Jumbo) har tre måneder før Tour de France været ude for et grimt styrt.

Torsdag blev de seneste to års Tour de France-vinder tvunget af vejen og cyklen med cirka 33 kilometer til mål af 4. etape i Baskerlandet Rundt.

Efter styrtet lå Vingegaard næsten stille på græsset. Danskerens trøje var flænset bagpå, så man kunne se blodige rifter langs ryggen.

Her blev han liggende, og han blev tilset af flere læger i cirka et kvarter, før han iført halskrave blev båret ind i en ambulance.

Jumbo-sportsdirektør Frans Maassen bekræfter over for Eurosport, at Vingegaard er ved bevidsthed.

I et skarpt højresving gled flere ryttere, så andre blev tvunget til også at køre væk fra asfalten ned i et område med en grøft og flere store sten.

I alt kørte et dusin ryttere af ruten, og flere andre slog sig ligeledes mærkbart.

Blandt andre måtte stjernen Remco Evenepoel også udgå af løbet, da han i lighed med danskeren havde behov for behandling på et hospital. I alt blev seks ryttere kørt væk i ambulancer.

Primoz Roglic, der førte løbet, var også en del af styrtet, men han var hurtigere oppe på benene og så knap så medtaget ud som Vingegaard. Han endte dog med ligeledes at forlade løbet, da han satte sig ind på forsædet af en bil og blev kørt væk.

Omtrent ti minutter efter styrtet måtte løbsledelsen standse løbet og neutralisere etapen. På det tidspunkt modtog Vingegaard stadig behandling.

Seks ryttere var i udbrud, og efter at have holdt stille i næsten en time, fik de lov til at køre væddeløb om etapesejren, om end eventuelle tidsforskelle ikke ville være gældende i klassementet. Wanty-rytteren Louis Meintjes stak af fra konkurrenterne og cyklede alene over målstregen som den første.

- Det er ikke sådan en dag, hvor det betyder så meget at vinde. Omstændighederne tager meget af sejrens glæde, siger Meintjes i sejrsinterviewet.

Før 4. etape lå Vingegaard nummer fem i løbets samlede stilling, og han var 14 sekunder efter førende Roglic. Mellem dem lå blandt andre Mathias Skjelmose, der ikke var en del af styrtet.

På en kedelig baggrund kan Skjelmose nu køre med om den samlede sejr i løbet, der slutter med en halvkuperet etape fredag og en bjergetape lørdag.

Sidste år vandt Vingegaard løbet samlet efter at have vundet tre ud af seks etaper undervejs.

Sponsoreret indhold