Sport4. april 2024 (opd. 4. april 2024)

Vingegaard har brækket kravebenet og flere ribben i styrt

Team Visma Lease A Bike oplyser på X, at Jonas Vingegaard er hårdt medtaget efter sit styrt torsdag i Baskerlandet Rundt
Jonas Vingegaard skal tilbringe natten på hospitalet. 
Jonas Vingegaard skal tilbringe natten på hospitalet.
 Foto: MIGUEL RIOPA/Ritzau Scanpix

Den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard har fået en foreløbig dom efter torsdagens grimme styrt i Baskerlandet Rundt.

Visma-rytteren har brækket kravebenet og flere ribben. Det skriver hans arbejdsgiver på Twitter.

Holdet meddeler også, at han er ved bevidsthed, og at hans tilstand er stabil. For en sikkerheds skyld bliver han dog på hospitalet, lyder det.

Samtidig sender holdet en tak for de mange hilsner og beskeder, som Vingegaard har modtaget efter torsdagens uheld.

Danskeren var en af 12 ryttere, der kørte af asfalten i et sving og landede hårdt i rabatten. Her lå han stille i et kvarter, mens han blev tilset af sundhedspersonale, før han iført halskrave blev båret ind i en ambulance og kørt til hospitalet.

De brækkede knogler kommer særdeles ubelejligt med blot tre måneder til sommerens Tour de France.

Vingegaard har vundet det prestigefyldte etapeløb i de seneste to år, men såfremt han bliver i stand til overhovedet at stille op, vil han have haft en alt andet end optimal optakt.

Ifølge sundhed.dk kan man genoptage normale daglige aktiviteter og deltage i ikke-kontakt-idræt seks uger efter et kravebensbrud, mens ribbensbrud vil være i klar bedring efter samme periode. Helingstiden afhænger dog af, hvor komplicerede bruddene er, og om de har forårsaget andre skader i kroppen.

Også Vingegaards stærke rivaler Primoz Roglic (Bora) og Remco Evenepoel (Quick-Step) udgik efter at være involveret i torsdagens fæle styrt. De har også gennemgået hospitalsundersøgelser.

Det belgiske cykelfænomen Evenepoel har ligeledes brækket kravebenet, og i tillæg har han brækket højre skulderblad. Fredag flyver han til Belgien for at gennemgå yderligere undersøgelser, oplyser Quick-Step på sin hjemmeside.

Bora oplyser, at Roglic er sluppet fra styrtet uden brud.

Som følge af stjernernes exit overtager Mattias Skjelmose førertrøjen i Baskerlandet Rundt. Han skal forsøge at gentage landsmand Vingegaards bedrift fra sidste år, hvor thyboen vandt etapeløbet samlet.

Sponsoreret indhold