X Factor 18. februar 2022

”X Factor”–anmeldelse: Søvnig Thomas Blachman er ENDELIG vågnet

Det tog sin tid – men endelig har vi trasket os igennem både trivielle auditions og pligttro bootcamps. Heldigvis er det, som om der nu atter er håb for ”X factor”-underholdningen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I intet mindre end otte uger har trofaste ”X Factor”-seere brugt deres fredag aften klinet til skærmen i allerbedste sendetid.

Men vi skulle ikke gennem synderligt mange afsnit af det populære sangshow, før vi på SE og HØR så os nødsaget til at bringe en efterlysning. For hvor var den ellers garvede ”X Factor”-dommer, Thomas Blachman, blevet af?

Den 58-årige jazzmusiker har ellers i tidligere sæsoner haft for vane at bidrage gevaldigt til underholdningen – blandt andet når han messende gav feedback til de nervøse sangtalenter efter en optræden, eller når han kom med både større og mindre tilsvininger af ”X Factor”-kollegaer, publikums klapperi eller deltagernes performances.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Foto: Dan Mariegaard

Men den rolle har de to ”X factor”-kollegaer, sangerinde Kwamie Liv og dj Martin Jensen, overtaget. Ikke delen med tilsvininger – men den med underholdning.

I denne sæson blev det nemlig hurtigt klart, at Martin Jensen havde overtaget hr. Blachmans plads, og han trådte i den grad i karakter, da han fx, uden at fortrække en mine, sendte to af sine deltagere i sing-off. På den måde blev det således tydeligt, at den succesfulde dj havde udset sig den tomme stol, der i sæson efter sæson ellers har været reserveret til en vis hård hund i showet.

Men også den ellers lidt søde pige i klassen, Kwamie Liv, har vist sig at være ganske bevidst om, hvordan man laver fjernsyn. Noget, der særligt blev tydeligt, da hun med sin vanvittige udmelding om at få duoen Lorenzo & Charlo, som ellers var stemt ud af konkurrencen, tilbage – og med på sit eget hold vel og mærke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

De tre dommere har gennem hele sæsonen været blæst bagover af det tårnhøje niveau blandt sangaspiranterne. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

En beslutning, som sangerinden nu i den grad følger til dørs ved at tage de to spasmagere med videre til liveshows.

Men hvor har den skaldede ”X Factor”-chef været, mens de to sidst tilkomne ”X Factor”-dommere har styret showet?

Godmorgen, Blachman!

Måske har han sovet. Måske har han gemt sig selv lidt af vejen for så at dukke op som en overraskelse, når de famøse liveshows starter i næste uge?

I hvert fald giver aftenens afsnit en smule håb. For er det ikke den ”rigtige” Thomas Blachman, der ganske kort stikker snuden frem til slut?

Da den rutinerede dommer først skal give søskendeparret Philip og Emma besked om, at de desværre må sig slået af ”X Factor”-konkurrenterne Wela & Garcia – som selvsagt får overbragt en glædelig nyhed – sker der noget på én gang besynderligt og ganske velkendt.

For her forvandler hr. Blachman sig pludselig til en mand, som vi ikke just har set meget til på det seneste:

– Der hvor diskrepansen opstår, det er jo selvfølgelig lidt, at I tager den et sted hen, hvor jeg måske ikke rigtigt hører jer. I har et stort, fleksibelt repertoire – I kan lave alt fra sømandssange til mainstream popsange, lyder begyndelsen af den tale, som den skaldede dommer nærmest messer til søskendeparret – alt imens han i bedste Blachman-stil rejser sig op trasker frem og tilbage i lokalet.

Ordene har i sig selv muligvis ikke den store betydning. Men den messende tone, stirren i gulvet, evindelige traven samt den ubeslutsomme stemning, som naturligvis er sat i søen for at give spændingskurven et lille slutnøk opad, lader straks tankerne tilbage til en "X Factor"-fordums tid.

Men ikke desto mindre efterlader det også positive forventniger for de kommende liveshows, som løber af stablen fra i næste uge.

Hvis alt går vel, så kan vi måske være decideret heldige, at alle tre dommerne fremadrettet kommer på banen. Samtidig. I samme udsendelse.

For så er der altså stadig håb for det ellers høje underholdningsniveau, som vi kender, men som so far har haltet en smule denne sæson. Hurra!

Sponsoreret indhold