X Factor21. januar 2022

"X Factor"-anmeldelse: Martin Jensen går til angreb på Blachman

ANMELDELSE: "X Factor" er langt om længe færdige med at udstille skæve eksistenser og hylde tvivlsomme personhistorier i auditionprogrammerne. Det eneste, som går igen fra audition til nu "6 chair challenge" er Martin Jensen frontale angreb på Blachmans position.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Endelig...

Endelig er vi kommet igennem de efterhånden trivielle og kedelige auditionprogrammer i "X Factor", som engang var det, som gjorde seermagneten værd at se.

Produktionen har bedre sent end aldring indset, at de ikke helt kan tillade sig at udstille danskere uden selvindsigt, som mener, at de er den næste Martin fra Ørum - for derefter at lade Blachman køre dem over.

Jeg har personligt ventet med længsel på denne sæsons "6 chair challenge". For i de tre uendeligt lange auditionafsnit har alle været guds gave til musikken, og hvis de ikke var det, så havde de et andet mere eller mindre usynligt karaktertræk, de skulle roses for.

Nå, det var vist rant nok for denne gang. Aftenens "6 chair challenge" tager nemlig "X Factor" op på det niveau, som det skal være. Og det kan vi i høj grad takke Martin Jensen for!

Som den eneste af dommerne - og egentlig også vært Sofie Linde - har han trådt i karakter i denne sæson - faktisk allerede under auditions. Den stil fortsætter den jyske pladevender.

Da han fik sin tv-debut i sidste sæson, var danskerne først helt vilde med den verdenskendte DJ og hans sjove bemærkninger. Men man må så også sige, at folkestemningen vendte sig mod ham, da det blev alvor.

I år har Martin valgt en ny taktik. Han går benhårdt efter at indtage den tomme stol, som en usædvanlig blød Thomas Blachman har efterladt - nemlig pladsen som dommerbordets hårde hund.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/x_factor_9_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Siden sin debut har Martin Jensen haft det ualmindeligt sjovt med, at Blachman er 28 år ældre, end han er. Det har måske været bevidst for at indtage den skaldede tv-veterans rolle som "ham med pisken" (Foto: Ritzau Scanpix)

Der er ingen nåde at hente hos hitmageren fra Sørring, og det er fuldstændig lige meget, om du er en ung ukulele-pige på bare 15 år, eller du er en fuldvoksen mand med villa, Volvo og vovse. Ingen bliver skånet!

Martin fortrækker i aftenens afsnit ikke en mine, da han beder purunge Sofie og Angela om at stille op til en "sing off" mod hinanden, som var de Tyson og Holyfield - og det er lige præcis det, "X Factor" mangler og har brug for!

Der mangler kant, der mangler overraskelser! Og det kunne altså virke som om, at den 30-årige dommer har tænkt sig at være ham, som skal holde underholdningsværdien oppe i år - for det manglede uden tvivl i sidste sæson.

Alt i alt er jeg enormt positivt overrasket over aftenens afsnit af "X Factor" og af Martin Jensen generelt i denne sæson. Jeg håber blot, at Kwamie, Blachman og for den sags skyld også Sofie Linde træder lige så meget i karakter i løbet af sæsonen - for så bliver det alt andet end kedeligt!

Sponsoreret indhold