X Factor29. januar 2022

"X Factor"-anmeldelse: Blachman blød og vag - ikke til at kende!

Vi bringer hermed en efterlysning. Er der nogen, der har set den originale Thomas Blachman? For i lørdagens afsnit af "X Factor" var den normalt skarpe og krævende tv-dommer fuldstændig ugenkendelig.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Højt at flyve, dybt at falde...

I sidste uge var jeg helt på månen over et spændende og dramatisk afsnit af "X Factor", men jeg skal da lige love for, at man hurtigt kom ned på jorden igen.

Martin Jensen stemplede langt om længe ind som en relevant, krævende dommer, som har sans for både musikalske talenter og ikke mindst god tv. Præcis som Thomas Blachman har haft for vane.

Sådan er det ikke længere. Den skaldede tv-veteran er en skygge af sig selv, og det er unaturligt at se den 58-årige jazz-musiker som en blød bedstefar.

Men det er han. Der er nogenlunde lige så langt fra Aalborg til Cape Town, som der er fra dette års Blachman og den Blachman, som igennem utallige sæsoner har gjort ham til et unikum på dansk tv.

I aftenens "6 chair challenge" sker der ingenting, og hvis du endnu ikke har set det, så er du gået glip af nogenlunde lige så lidt, som Danmark får ud af dette års EM-slutrunde i håndbold.

Det eneste, som bare lugter en smule af den gamle Blachman, er da han beskylder søskendeparret Emma og Philip for kun at have taget dårlige beslutninger. En kritik, som klinger en smule hult.

Blød som smør

Undervejs i det ellers dramatiske format, som "6 chair challenge" er, sker der intet uventet. Det hele er som en stor portion lunken leverpostej, som står tilbage på et forspist julefrokostbord.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20210924_dm_x_factor_pressemoede_0088.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Thomas Blachman er nærmest ikke til at kende i dette års udgave af "X Factor" (Foto: Dan Mariegaard)

Når Blachmans sangaspiranter er bare tæt på at være gode, så modtager de en moderat ros - med undtagelse af Mads til sidst. Og når deltagerne synger skidt, så starter Blachman ikke pløjemaskinen, som han ellers er kendt for.

Men hvad ligger der til grund for, at den korthårede dommer nu er blevet hele Danmarks bløde bedstefar? Vi ved det ikke.

Thomas Blachman ønsker ikke at stille op til interviews, men af og til kan man være så velsignet og heldig at få svar på skriftlige spørgsmål, som er gået igennem et hav af pressemedarbjedere. Så heldige var SE og HØR ikke denne gang.

Her er to af de spørgsmål, vi stillede Thomas Blachman:

Du virker til at være mere blød i år end tidligere. Er det bevidst?

Føler du, at kritikken fra seere om, at X Factor er blevet kedeligt, er berettiget? Hvis ja/nej hvorfor?

Man kan spekulere i, om Blachman har overlevet sig selv. Om "X Factor" har overskredet sin holdbarhedsdato, og om den normalt så kontante dommer bare har sat sig selv på autopilot og hæver sin løn.

Hvad end det skyldes, så håber jeg inderligt, at Thomas Blachman vågner og til vanlig dåd, når vi når til liveshows, og dommerkrigen med Martin Jensen og Kwamie Liv for alvor starter.

Sponsoreret indhold