X Factor 5. marts

”X Factor”-anmeldelse: Alt er peace, love and harmony – har dommerne fået voksenskældud?

Endnu en gang løb dommerne med en stor del af opmærksomheden, da sæsonens andet ”X Factor”-liveshow rullede over skærmen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Video: Simone Baadsgaard og Gregers Overvad (foto)

Men det evindelige mundhuggeri var i den grad lagt på hylden ved gårsdagens show - og man kan jo fristes til at tro, at de to mandlige dommere efterfølgende har kigget direkte ind i verdens største, løftede pegefinger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Martin Jensen og Thomas Blachman var ikke fedtede med roserne, da det andet "X Factor"-liveshow rullede over skærmen. Foto: Hanne Juul

For mens det første liveshow i den grad bød på al den underholdning, som vi på SE og HØR siden begyndelsen af sæsonen har sukket efter, så var gårsdagens show … Noget helt andet.

Kontrasten til sidste uge var nemlig så enorm, at dommerne med deres rosende ord og evige kærlighed atter til dels formåede at stjæle centrumplaceringen.

Dog slet ikke på samme niveau som i sidste uge, hvor end ikke den garvede ”X Factor”-vært, Sofie Linde, formåede at mane til besindighed undervejs i programmet, da hun bad de to mandlige dommere om at ”gemme hanekampen” til efter showet.

Det er naturligvis vanskeligt at stille alle tilfredse, når man laver underholdning i bedste sendetid.

Og mens vi i begyndelsen af sæsonen så os nødsaget til at bringe en efterlysning af den ”rigtige” Thomas Blachman, mens dj’en og den nyest tilkomne ”X Factor”-dommer, sangerinde Kwamie Liv, flere gange formåede at træde i karakter, og desuden med hård hånd styrede slagets gang, så var andet liveshow stadig til tider en smule off.

Bevares, det var da både rart og befriende at slippe for mundhuggeriet, som i sidste uge til dels medførte, at de spirende sangatalenters performances faldt i baggrunden, fra dommerpladserne.

Men hvor stammer al den pludselige kærlighed fra? Er stridsøksen virkelig begravet? Og allervigtigst: har dommerne mon fået voksenskældud?

Kærligheden sejrer altid - eller hvad?

Selv nægter både dommere og ”X Factor”-vært, at der skulle være delt reprimander ud.

Men kombinationen af knap så gode seertal samt en insisteren på, at trofaste seere i sidste uge i virkeligheden ønskede at være vidner til kampen om det største ego ved dommerbordet, giver skepsissen ekstra liv.

Der blev således i den grad uddelt roser dommerne imellem. Og selv det syv mand store ”X Factor”-band fik komplimenter for deres evne til så hurtigt at indøve nye musiknumre.

Underholdningen var overordnet helt fin. Og det særlige jubilæum, som både bestod af gæsteoptræden fra Martin Hedegaard, der som den første i Danmark vandt talentshowet tilbage i 2008, samt et genlyt med sange fra tidligere sæsoner, var muligvis det, der skulle til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

De spirende sangtalenter klar til afgørelse. Martin Jensens mentee, coronaramte Mille Bergholtz, var dog med fra det særlige "X Factor"-isolationsstudie. Foto: Hanne Juul

At den pludselig begravede stridsøkse og ”X Factor”-holdets særlige tøjvalg, som dog viste sig blot at være en tilfældighed, fik seerne til at løfte et enkelt øjenbryn, fik dog ikke sæsonens andet ”X Factor”-liveshow til at falde fra hinanden.

Og for i bedste sandwichstil at slutte med noget virkelig positivt, så fik vi da heldigvis også hilst på den ”rigtige” Thomas Blachman, da han eksempelvis uden omsvøb, om som vi allerbedst kan lide ham, proklamerede til spasmagerne Lorenzo & Charlo, at de sang ”ad helvede til”.

Ingen kan naturligvis i virkeligheden hade på al den peace, love and harmony, som gårsdagens show fyrede op for. Men måske er det ikke for meget at efterspørge en form for balance.

Læs også sidste uges "X Factor"-anmeldelse her:

Sponsoreret indhold