X Factor 26. februar

Thomas Blachman om skænderier ved første "X Factor"-liveshow: – Jeg prøver bare at være den voksne

Trofaste seere kunne næppe undgå at bemærke dommernes mundhuggeri under talentprogrammets første liveshow
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der var i den grad lagt op til et brag af en fest, da årets første “X Factor”-liveshow løb af stablen fredag aften.

Og selv om de spirende sangtalenters niveau var mere end almindeligt højt, så var der særligt én ting, der slet ikke handlede om deltagerne, men som løb med opmærksomheden.

Dj Martin Jensen og den garvede “X Factor”-dommer, Thomas Blachman, havde nemlig gang i en gevaldig hanekamp. Og deres mundhuggeri ville ingen ende tage:

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Dommerdebutanten, Kwamie Liv, befandt sig i smørhullet af det til tider altoverskyggende mundhuggeri mellem sine meddommere. Foto: Hanne Juul

– Jeg prøver bare at være den voksne. Vi er vidt forskellige – vi er hver vores planet, lyder det fra Thomas Blachman om han og “X Factor”-kollegaens småskænderier, da SE og HØR fanger ham efter sæsonens første liveshow.

– Vi forstår ikke en skid af, hvad hinanden laver åbenbart. Og det er vel fint nok for diversiteten i musiksmagen – og så kan folk sidde og vurdere derude.

Hjemme i stuerne blev der da i den grad også vurderet. Trofaste “X Factor”-seere beskrev blandt andet mundhuggeriet som en “børnehave” og en “kamp om det største ego”.

Men den 58-årige “X Factor”-veteran har således intet imod, at han og dj-dommeren stjal opmærksomheden fra sangtalenterne, der alle havde samlet mod til at stille sig op på det store, fede kryds i allerbedste sendetid:

– Jeg synes, det er så fint. Det er så vigtigt, at folk kommer op af stolene og synes, der er et eller andet, der er for meget, forklarer den skaldede dommer.

Ingen sure miner

Det er nu ikke, fordi bølgerne ikke i tidligere sæsoner er gået højt mellem de to mandlige “X Factor”-dommere. Men dj Martin Jensen kan dog ikke genkende, at skænderierne ved dommerbordet denne fredag var så udtalte:

– Alle bliver ved med at sige, der var gang i den ved dommerbordet i dag, men det synes jeg nu ikke engang, forklarer han til SE og HØR.

Og selv om hanekampen mellem de to muligvis kunne virke en anelse fjendtlige, så er det således umiddelbart slet ikke sådan, det forholder sig:

– Der flyver nogle kommentarer gennem luften, men de er jo alle sammen sagt med et smil. Jeg tror godt, folk kan se, at der er smil bag det, vi laver. At vi ikke bare sidder og sviner hinanden til, forklarer dj’en videre.

Noget tyder dog på, at midtjyden står alene med sit syn på sagen.

For også den garvede “X Factor”-vært, Sofie Linde, forsøgte at gribe ind og bad de to dommere om at gemme hanekampen til efter showet – og desuden overholde hinandens taletid.

Men dét ville hr. Blachman ikke høre tale om:

– Jeg synes, det er ærgerligt, vi ikke må afbryde hinanden. Det giver en vis dynamik, lød det efter irettesættelsen fra “X Factor”-værten.

Læs også anmeldelsen af sæsonens første “X Factor”-liveshow nedenfor:

Sponsoreret indhold