Reality25. januar 2024

Sidney Lee ville være fyldt 45 år: Sådan husker vi realitystjernen

Nyheden om Sidney Lees død gjorde i maj 2022 stort indtryk på hele Danmark. I dag ville den karakteristiske realitypersonlighed være fyldt 45 år
Billedet her er fra 2011.
Billedet her er fra 2011.
 Foto: Aller Media DK

Den 16. maj 2022 mistede dansk reality-tv en af de største stjerner.

Sidney Lee, der havde det borgerlige navn Sidney Hassel Hansen, gik nemlig bort i en alder af 43 år. Den 25. januar ville han være fyldt 45 år.

Selv om han ikke nåede at leve et langt liv, så nåede Sidney Lee i den grad markere sig hos langt de fleste danskere.

Sidney Lees ekskæreste minder ham i dag på sin Instagram med et foto, som du kan se her, og ordene:

– Savner dig så meget. Kan stadig ikke helt fatte, at du er væk. I dag kunne du være blevet 45 år. Happy b-day, plejede du at sige.

I mange år dannede Sidney Lee par med Mary-Ann Holm, men da han døde i maj 2022, var de to kun venner.
I mange år dannede Sidney Lee par med Mary-Ann Holm, men da han døde i maj 2022, var de to kun venner.
 Foto: Krestine Havemann

Sidney Lee blev et realityfænomen og var rygraden af dansk reality-tv. Noget, der senest blev hyldet under Realityawards 2024, hvor arrangøren Kit præsenterede den nye "Sidney Lee-pris".

Prisen kommer efter mange års minder fra realityverden begået af det kulørte kultikon.

Over ti år på skærmen

Den sprudlende og karismatiske tv-kendis indtog nemlig i slutningen af 00'erne danskernes fjernsyn i programmer som "Singleliv", og der skulle ikke meget til, før seerne overgav sig til selvbrunercharmøren.

Vi så ham først som manden, der penslede løs for at gøre sig lækker og kulørt brun og naturligvis også som ham, der serverede kartoffelmos på pose på første date.

Sidney Lee har i løbet af det sidste årti medvirket i tonsvis af danske tv-programmer og har med sin underholdende og finurlige personlighed formået at gøre sig selv til et kultikon inden for dansk reality-tv.

Den gamerglade Sidney nåede at medvirke i mere end 50 forskellige danske tv-programmer såsom "For lækker til love", "Dagens mand" og "4-stjerners middag".

Han har også underholdt de realityhungrende danskere i programmer som "Fangerne på fortet", "Divaer i junglen" og ikke mindst "Sommer i Sunny Beach".

Håbefuld wresterlærling

Det var dog helt tilbage i 2007, at danskerne første gang fik fornøjelsen af Sidney Lee.

Det skete i forbindelse med hans medvirken i DR-dokumentaren "Blod, Sved og Springskaller", hvor man fulgte den håbefulde wrestlinglærling Sidney, der drømte om at komme til at kæmpe i Japan.

Sidney Lee i 2007-programmet "Blod, Sved og Springskaller":

Sidneys evne til at levere solid underholdningsværdi gik dog langt ud over det, han formåede at præstere, når han dukkede op på skærmen.

Til de danske medier var han også god til at smide den ene underholdningsbombe efter den anden.

Eksempelvis da han i 2009 proklamerede, at han burde være medlem af Mensa, fordi han ifølge ham selv besad en IQ på intet mindre end 152.

Og selv om Sidney Lee aldrig lagde skjul på, at han var særdeles begejstret for det meste af det, der kom fra USA, så var der dog én ting, han ikke var overbevist om: Månelandingen.

– Altså, for det første vil jeg sætte mit liv på, at vi aldrig har været på månen. Det har jeg sagt de sidste 15 år, for vi havde slet ikke den rigtige teknologi dengang, lød det i 2009 fra den bandanaklædte TV-wrestler.

Hvad fanden er en deciliter?

Også på det sociale medie X har Sidney Lee været årsag til, at bølgerne er gået højt.

Det skete blandt andet, da han havde været ude og handle lidt ind, men ikke havde helt styr på, hvordan man skruede en god dip sammen.

– Har været nede og købe chips, dip og creme fraiche, men hvad fuck er en 1 deciliter? og hvordan fanden i helvede måler man det?!!!, lød det fra en fortvivlet Sidney på X.

Det hele var fup

Fjernsyn og X er dog langt fra det eneste, som Sidney Lee gennem årene har leget med.

I 2011 begyndte Sidney at give den som radiovært i programmet "Genialos" på Radio24syv. Et program, han lavede i fornemt selskab med den teoretiske fysiker og professor Holger Bech Nielsen.

I 2019 medvirkede Sidney Lee desuden på nummeret "Vafler" af den nu afdøde YouTuber Albert Dyrlund.

Det var også i 2011, at Sidney Lee formåede at levere en af tidens måske bedste danske aprilsnarre.

På det tidspunkt var danskerne efterhånden godt bekendt med den underholdende tv-personlighed, men en gang i mellem opstod der rygter om, at Sidney Lee faktisk ikke var den, han udgav sig for at være.

Den tog han selv et skridt videre, da han dukkede op på landsdækkende tv iklædt revisorbriller og et nydeligt jakkesæt. Et outfit der var langt fra det jeans- og patronbæltet, danskerne var vant til.

Han fortalte, at han faktisk hed Michael Brødsgaard, og at den kvindejagende og professionelle computerspiller Sidney Lee faktisk bare var en karakter, han havde fundet på.

Den store prank fandt sted i forbindelse med optagelserne til "Go' Morgen Danmark" i selskab med værten Morten Resen.

Sidney Lee havde mottoet "Lev stærkt, dø ung".
Sidney Lee havde mottoet "Lev stærkt, dø ung".
 Foto: Kaspar Wenstrup

En "son of a bitch"

Vi kommer nok heller ikke udenom at nævne en energidrik, når der tales om Sidney Lee.

Han havde nemlig ikke været på skærmen særlig længe, før han leverede et af sine mest ikoniske udtryk i forbindelse med optagelserne til "Singleliv".

Der skulle jo nemlig være god stemning og hygge, når daten kom på besøg, og derfor kom der naturligvis også drikkevarer på bordet i form af Cult Shakers. En drik, der med tiden skulle blive et af Sidney Lees kendetegn. Og drinken kaldte Sidney naturligvis helst for en "Son of a bitch".

Reality-comeback

Selv om deltagelsen i diverse realityprogrammer blev mindre i antal, som årene gik, så gjorde Sidney Lee alligevel et solidt comeback i 2021.

Her medvirkede realitykongen nemlig i tv-hittet "Ex on the Beach".

I forbindelse med en temaaften, der stod på "rock'n'roll", var det jo oplagt at invitere den rockbegejstrede Sidney ind og mikse drinks til programmets deltagere. Og reaktionerne fra de medvirkende var i den grad med til at bekræfte Sidney Lees status som realitylegenden over dem alle i dansk tv.

Sponsoreret indhold