Kendte1. april 2020

Godt grin: De bedste aprilsnarre nogensinde

SE og HØR har her samlet en perlerække af de aprilsnarre, som vi aldrig glemmer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sidney_lee_2.jpg
 (Foto: YouTube)

Nogle ville måske sige, at man aldrig kan stole på, hvad aviserne skriver. Og lige netop den 1. april skal man være ekstra forsigtig med at tro på det, man læser.

1. april nemlig dagen, hvor det er tilladt at lyve, snyde og narre så meget, man vil.

Gennem tiden er det blevet en tradition, at medierne opdigter en historie i dagens anledning, og gennem tiden er det blevet til mange sjove løgnehistorier i aprilsnarens navn.

SE og HØR har prøvet at samle nogle af de allerbedste og mest opfindsomme.

SIDNEY LEE: DET HELE VAR FUP

Én af de aprilsnarre på dansk TV, som bliver husket af mange, er nok da Sidney Lee stillede sig op på landsdækkende TV i 2011 og foregav, at hele hans rolle var opfundet. I fornuftigt tøj og for første gang uden den karakteristiske bandana, fortalte han, at han i virkeligheden hed Michael Brødsgaard. Hele hans karakter som professionel computer-spiller og kvindejæger blot var noget han fandt på, som et universitetsprojekt. Danmark var i chok, men heldigvis viste det sig, at det hele blot var en aprilsnar, som var lavet sammen med ”Go' Morgen Danmark”-værten Morten Resen.

Se klippet herunder:

HAJ LØS I KATTEGAT

1. april 1995 var seerne i DRs TV avis formentlig ved at få aftenkaffen galt i halsen. Her kunne aviden nemlig berette, at en tre meter lang sandtigerhaj var undsluppet fra Kattegatcentrets bassin via slusesystemet.

Det var dog ikke kun TV-seerne, der fik haj-frygt at føle. Nogle af de medvirkende i indslaget troede også først, at en haj rent faktisk var sluppet løs.

- De medvirkende børn var bare nogen, der var i Kattegatcentret den dag. Så sejlede vi simpelthen bare den der finne ud og så, hvad der skete, fortæller tidligere DR-journalist Jeppe Gaardboe, der var med til at lave indslaget i 1995.

Du kan se klippet her.

LEVENDE PÅSKE-KYLLINGER SKABTE RAMASKRIG

Telefonerne glødede 1. april 1983, efter DR havde taget fusen godt og grundigt på sine seere. Avisen havde således skrevet, at en aarhusiansk chokoladeproducent var kommet på den idé at putte daggamle (og lyslevende) kyllinger i chokolade-påskeæg.

Telefonerne var rødglødende, efter indslaget var sendt. Danskerne var vrede og rasende og skældte ud over både chokoladeproducenten og EF.

I dagene efter blev de medvirkende endda meldt til Dyreværnet for mishandling.

GRATIS SPRIT TIL FOLKET

Sjovt var det også i 1976, da Roskilde Tidende kunne offentliggøre, at den lokale spritfabrik havde lavet en fejlproduktion med for høj alkoholprocent, og at de derfor delte de våde varer ud gratis - blot skulle man selv medbringe beholder til at bære den stærke drik hjem i. Herefter kunne man se folk strømme til med tomme flasker, spande og baljer. Eddike blev endda udsolgt i hele byen, fordi de store flasker var perfekt opbevaring til en god omgang sprit. Folket fik sig dog en lang næse, da de mødte op for at hente den stærke alkohol på fabrikken.

HJEMMELAVET PARABOL

Også en anden gang har opfindsomme journalister snydt den danske befolkning. I 1985 kunne TV-avisen på DR fortælle, at det nu var muligt at fremstille sin egen parabol ved at pakke en almindelig stegepande ind i staniolpapir og vikle antenneledningen om håndtaget. Dette sjove påfund fik efter sigende salget af sølvpapir til at stige i danske supermarkeder.

Også i udlandet kan man narre folk 1. april. Herunder har vi lige samlet et par stykker:

SPAGHETTI-TRÆER I FULD FLOR (ENGLAND)

BBC-programmet ”Panorama” kunne i 1957 berette, at de schweiziske spaghetti-landmænd så frem til en fantastisk spaghetti-høst som følge af den milde vinter. For at illustrere den vilde historie havde man placeret et billede af kvinder, der var godt i gang med at plukke spaghetti fra træerne. I 1950’erne fandtes Google som bekendt ikke, og mange hoppede på historien. Efterfølgende mange interesserede til BBC for at høre, hvor de kunne skaffe deres egne spaghetti-træer.

VENSTREHÅNDET BURGER (USA)

På den anden side af Atlanten kunne Burger King reklamere med en venstrehåndet Whopper (navnet på burgerkædens populære burger). Forskellen på denne burger skulle efter sigende være, at alt fyldet var drejet 180 grader, så den ville passe bedre i en venstre hånd end den "normale" Whopper. Denne reklame fik flere til at efterspørge denne specielle burger, og lige så mange kom ind og efterspurgte den "gammeldags" højrehåndede version.

MAGISK NYLON-STRØMPE (SVERIGE)

I 1962 kunne Sveriges eneste TV-kanal berette, at det var ganske let at gøre hjemmets sort-hvide fjernsyn til farvefjernsyn. Takket være en ny teknologi skulle man blot trække en nylonstrømpe ned over skærmen på sit sorte-hvide TV – og vupti! Så var der farver.

Indslaget resulterede i, at tusindvis af svenske familier fandt nylonstrømperne frem i håbet om at få lidt farver på hvertdagen (... men farve-tv blev dog først indført i landet i 1970, otte år senere).

Sponsoreret indhold