Reality21. august 2018

Indlagt et halvt år på psykiatrisk: Sådan går det Kia i dag

I april måned blev Kia Sødergreen udskrevet efter at have tilbragt et halvt års på en psykiatrisk afdeling med en svær fødselsdepression og -psykose. I dag kæmper den unge mor stadig med at trives i rollen som mor, men det går heldigvis den rigtige vej
https://imgix.seoghoer.dk/kia_soedergreen.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

I slutningen af september sidste år blev reality-parret Kia Sødergreen, 28, og Walid 'Knaldperlen' Bechara forældre til en lille dreng.

Men familieforøgelsen var ikke kun en lykkelig og glædelig begivenhed for parret, der blandt andet er kendt fra reality-programmet ”Kongerne”.

For ikke nok med at sønnen Marcus brækkede skulderen under fødslen, så blev Kia kort efter indlagt på psykiatrisk afdeling med en svær fødselsdepression og en fødselspsykose.

Kia endte med at være indlagt i seks måneder, og selv om hun blev udskrevet i april, er der stadig svære ting i forhold til dét at være mor.

Det fortæller hun i et interview med Realityportalen.dk:

- Det går stille og roligt fremad. Det er hårdt, og jeg har svært ved at magte at være mor. Men Marcus har det godt. Han er startet i dagpleje, og han klarer det så flot. Walle er startet på arbejde igen. Så jeg nyder at være alene om dagen, siger Kia til Realityportalen.dk og tilføjer, at det stadig kun er farmand, der dur, når lille Marcus bliver ked af det.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kia-05032018.jpg
 Foto: Aller Media

Kia sammen med kæresten "Walle", der overtog hele barslen, da hun blev indlagt. Foto: All Over

Som følge af de mange måneder på den psykiatriske afdeling er båndet mellem mor og søn nemlig ikke så stærkt.

- Marcus vælger stadig Walle frem for mig. Jeg kan ikke trøste ham, så græder han bare mere. Så det er stadig Walle, som er på 100 procent hele tiden, siger Kia til Realityportalen.dk og tilføjer, at Marcus trives, selv om det blev en anderledes start på livet for den lille knægt.

Kia vidste gennem hele sin indlæggelse ikke, hvor længe hun skulle være på hospitalet. Blandt andet fordi medicinen i begyndelsen ikke havde den ønskede effekt.

Faktisk havde medicinen så ringe en effekt på Kia, at lægerne på den psykiatriske afdeling tilbød hende elektrochokbehandling.

Elektrochokterapi er en behandling, hvor man får ført en svag elektrisk strøm gennem hjernen, mens man er i narkose. Behandlingen kan være yderst effektiv for patienter, der er depressive.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kia_soedergreen_3.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Kia finder stadig rollen som mor svær. Foto: Peter Grosen

Kia valgte dog at se, om hun kunne få det bedre med hjælp fra andre metoder, blandt andet motion, som også har en gavnlig effekt på sindet. Det har hun tidligere fortalt på sin Instagram-profil:

- Jeg er blevet vurderet at jeg skulle prøve ECT, da medicinen ikke har den største effekt. Jeg er overhoved ikke glad for tanken og har takket nej i første omgang og prøver nu med lidt mere motion, det skulle have en god effekt på psyken. Så i dag runde jeg de 13000 skridt, skrev Kia på sin Instagram-profil, hvor hun de sidste mange måneder har fortalt åbent og ærligt om sin situation.

Også i et større interview med Ude & Hjemme har Kia tidligere sat ord på sin situation og om dét at være uddannet sygeplejerske og pludselig blive en patient i sit eget fag.

I interviewet fortæller Kia, at hun allerede under graviditeten mærkede, at noget var galt. Hun var hele tiden bange for, at der ville ske hendes baby noget. Det var endda så grelt, at hun nærmest ikke turde spise af frygt for, at hun spiste noget forkert, der ville skade babyen.

Under den dramatiske fødsel brækkede Marcus skulderen, og herefter gik det bare mere og mere ned ad bakke for den nybagte mor.

- Jeg græd næsten hele tiden, og jeg syntes ikke rigtig, jeg kunne lide Marcus. Jeg tænkte: Hvornår kommer de og henter ham. Jeg var så udmattet og træt, og jeg græd hele tiden. Når Marcus græd, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde heller ingen følelser for ham, fortæller Kia i det store interview med Ude & Hjemme.

Til sidst var hendes læge ikke i tvivl: Kia måtte indlægges, både for sin egen og for Marcus’ skyld. Fra oktober sidste år og frem til april i år var faste base således den psykiatriske afdeling, og imens så hun Marcus, når hun var på udgang, eller de var på besøg.

Sponsoreret indhold