Reality31. marts 2018

Syg Kia i gråd efter helt speciel episode med søn

Kia Sødergreen, der har været indlagt med en svær fødselsdepression i et halvt år, havde i påsken en ganske særlig episode med sin søn, der fik tårerne til at trille ned ad hendes kinder
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kia_soedergreen.jpg
 (Foto: All Over)

Det er over et halvt år siden, at reality-deltageren Kia Sødergreen blev mor til en lille dreng.

Men siden er det ikke meget, som den unge mor har set til sønnen – kort efter fødslen blev Kia nemlig indlagt på den psykiatriske afdeling med en svær fødselsdepression. Og her har hun været lige siden.

Sygdommen og indlæggelsen har blandt andet betydet, at den unge mor ikke har set sin søn særlig mange timer om ugen. I stedet har farmand Walid overtaget barslen og rollen som fuldtids-forælder for lille Marcus.

Nu ser det langt om længe ud til, at Kia er på vej hjem – og i påsken havde den unge mor en ganske særlig oplevelse, der straks fik glædestårerne til at trille ned ad hendes kinder.

- Dette billede siger kærligheden mellem mor og barn. For første gang, tog Marcus armene ud efter mig, og da han kom over til mig, lagde han sig på mit bryst. Det har han aldrig gjort. Tårerne triller af glæde. Jeg har ikke kunne mærke hans kærlighed i 6 måneder. Men i dag er jeg ikke i tvivl. Min søn elsker mig og jeg elsker ham, skriver Kia som kommentar til Instagram-billedet, hvor Marcus ligger tæt ind til hende.

Imens Kia har været indlagt, har hun ikke været hjemme hos sin familie særlig meget, men i sidste uge begyndte hun at træne i at være på orlov og overnatte i hjemmet. Første nat måtte hun dog erkende, at det blev for hårdt.

Kia måtte opgive at være hjemme og blev i stedet kørt tilbage til afdelingen.

- Det er også præcis 6 måneder siden i dag, at jeg fødte Marcus og over 5 måneder siden jeg blev indlagt. Så det sidste halve år har budt på mange ting, både op og nedture, fortalte Kia på Instagram.

Reality-deltageren tilføjer, at hun ”ikke kunne overskue at være sammen med familien” alligevel”.

- Jeg blev ked af det, fortæller hun ærligt på Instagram.

Kia har gennem hele sin indlæggelse ikke vidst, hvor længe hun skulle være på hospitalet. Blandt andet fordi medicinen i begyndelsen kke havde den øniskede effekt. Faktisk havde medicinen haft så ringe en effekt på Kia, at lægerne på den psykiatriske afdeling tilbød hende elektrochokbehandling.

Elektrochokterapi er en behandling, hvor man får ført en svag elektrisk strøm gennem hjernen, mens man er i narkose. Behandlingen kan være yderst effektiv for patienter, der er depressive.

Kia valgte dog at se, om hun kunne få det bedre med hjælp fra andre metoder, blandt andet motion, som også har en gavnlig effekt på sindet. Det har hun tidligere fortalt på sin Instagram-profil:

- Jeg er blevet vurderet at jeg skulle prøve ECT, da medicinen ikke har den største effekt. Jeg er overhoved ikke glad for tanken og har takket nej i første omgang og prøver nu med lidt mere motion, det skulle have en god effekt på psyken. Så i dag runde jeg de 13000 skridt, skrev Kia på sin Instagram-profil, hvor hun de sidste mange måneder har fortalt åbent og ærligt om sin situation.

Også i et større interview med Ude & Hjemme har Kia tidligere sat ord på sin situation og om dét at være uddannet sygeplejerske og pludselig blive en patient i sit eget fag.

I interviewet fortæller Kia, at hun allerede under graviditeten mærkede, at noget var galt. Hun var hele tiden bange for, at der ville ske hendes baby noget. Det var endda så grelt, at hun nærmest ikke turde spise af frygt for, at hun spiste noget forkert, der ville skade babyen.

Under den dramatiske fødsel brækkede Marcus skulderen, og herefter gik det bare mere og mere ned ad bakke for den nybagte mor.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-05421.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Kia og kæresten Walid. Foto: All Over

- Jeg græd næsten hele tiden, og jeg syntes ikke rigtig, jeg kunne lide Marcus. Jeg tænkte: Hvornår kommer de og henter ham. Jeg var så udmattet og træt, og jeg græd hele tiden. Når Marcus græd, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde heller ingen følelser for ham, fortæller Kia i det store interview med Ude & Hjemme.

Til sidst var hendes læge ikke i tvivl: Kia måtte indlægges, både for sin egen og for Marcus’ skyld. Siden oktober har hendes faste base således været den psykiatriske afdeling, og imens har hun set Marcus, når hun har været på udgang, eller de har været på besøg.

I dag er det farmand Walid, der har overtaget barslen.

Sponsoreret indhold