Robinson Ekspeditionen4. september 2018

Robinson-Sasha: - Jeg overvejede selvmord

35-årige Sasha er født som dreng. Men følte sig altid som kvinde, og for ti år siden indså hun, at valget stod mellem at skifte køn eller at tage sit eget liv.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sasha_robinson.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Barbie-dukker og små tylskørt stod altid øverst på Sashas ønskeseddel, da hun var barn.

Det er måske ikke så opsigtsvækkende, når man ser hende i dag. Men dengang hed ”Robinson Ekspeditionen”s labre kvinde Christian.

– Allerede i børnehaven kunne jeg mærke, at jeg var forkert i forhold til de andre. Jeg tænkte ikke så meget over det, jeg fik bare at vide, at det var forkert at lege med Barbie, når jeg var en dreng, fortæller 35-årige Sasha Louise Sprange til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sasha_robinson_3.jpg
 (Foto: Privat)

På billedet er Sasha 27 år og i selskab med en veninde. Dengang hed Sasha i stedet Christian. I dag er hun forvandlet til den kvinde, hun altid har følt sig som. (Foto: Privat)

Hun er født som en dreng, men har altid gået feminint klædt og følt sig som en pige. Derfor begyndte hun for ti år siden sin transformation fra mand til kvinde. Først ved at tage kvindelige hormoner, derefter fik hun opereret sin næse, så kom brysterne, skægget blev fjernet med laser, og til sidst fik hun lavet sine mandlige kønsorganer om til kvindelige.

– Jeg har skede, skamlæber og klitoris, og jeg kan få orgasmer og blive våd. Jeg kan mærke det hele dernede. Mine nerver er ikke cuttet over. De er bare blevet ommøbleret, fortæller Sasha.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sasha_robinson_4.jpg
 (Foto: TV3)

Sasha forlod ekspeditionen mandag. Hun havde meldt sig frivilligt til at kæmpe i dødskampen for at vise sit værd, men hun tabte desværre dysten og chancen for at vinde ”Robinson Ekspeditionen 2018”. (Foto: TV3)

Familien forstår ikke

Hun har fået lavet sit ansigt og sine bryster i Danmark, men måtte rejse til USA for at få lavet kønsskifteoperationen. Alt i alt er der brugt 700.000 kr. på forvandlingen, men hun så ingen anden udvej.

– Det var operation eller selvmord. Jeg havde det så dårligt som mand. Jeg ville dø, hvis jeg ikke skiftede køn, siger Sasha.

Det er ikke kun fysisk, det har gjort ondt på Sasha. Det har også været psykisk hårdt.

– Jeg taler ikke med mine forældre. Min far sagde, at jeg altid ville være en mand uanset hvad, så vi har ikke snakket sammen siden. Jeg synes ikke, det var sødt sagt, når man tænker på, hvor meget jeg har været igennem, siger Sasha, som også har mistet mange venner i forløbet.

– Folk bliver gale på mig over, hvad jeg har gjort ved mig selv. De synes, det er mærkeligt, og dømmer mig, siger Sasha.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sasha_robinson_6.jpg
 (Foto: Covermodel.dk)

Sasha har tidligere været SE og HØR-pige. – Jeg kan godt lide at være sexet og udtrykke mig. Hvis man er sexet, bliver man let sat i bås som et objekt, der vil have sex med mænd. Men det er ikke derfor, jeg klæder mig sexet. Jeg gør det, fordi jeg er stolt af den, jeg er, og jeg godt kan lide at se sexet ud. (Foto: Covermodel.dk)

Den svære kærlighed

Gode stænger, faste bryster og turkisblå øjne. Der er ingen tvivl. Sasha ser hamrende godt ud, og ved første øjekast ville mange mænd formentlig ikke have noget imod at dele dobbeltseng med hende.

Men når det går op for dem, at hun engang var mand, trækker de følehornene til sig.

– De fleste mænd siger, de gerne vil date en kvinde. Men jeg er jo en kvinde nu, og jeg kan ikke lave om på min fortid og ændre, at jeg har været en mand, siger den 35-årige Robinsoner.

Kort før hun meldte sig til Robinson, var hun blevet single, da hendes daværende kæreste havde fundet ud af, at hun var transkønnet.

– Jeg fortalte ham det først, da vi begyndte at lære hinanden bedre at kende. Jeg forsøgte at sige det til ham mange gange, men jeg var bange for at miste ham, så jeg turde ikke sige det.

– Jeg endte med at skrive det til ham, og så flippede han ud og følte sig snydt, siger Sasha.

Hun mener ikke, mænd har krav på at kende hendes fortid, før de lærer hinanden bedre at kende.

– Hvornår skal jeg sige, at jeg er transkønnet? Skal jeg sige det, første gang jeg er på date? spørger Sasha.

– Jeg er en kvinde, så jeg synes ikke, det er relevant, for jeg synes, det ødelægger mere, end det gavner, slår Sasha fast.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sasha_robinson_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Når mænd finder ud af, at Sasha er født som mand, daler interessen. – Mænd føler, det er et hak i deres mandighed. Men burde de ikke være mænd nok til at kunne klare mig? (Foto: Dan Mariegaard)

Hun vil rigtig gerne gøre det mindre tabubelagt at være transkønnet.

– Jeg sidder og skriver på et manuskript til en serie, som handler om en transkønnet kvinde, som har et forhold til en muslimsk mand.

– Og så skal jeg også lave radio hver fredag på P3 sammen med Sara Bro, hvor vi hjælper danskerne med forhold, dates og ikke mindst sex, fortæller Sasha.

Sponsoreret indhold