Reality10. oktober 2017

'Luksusfælden': Sådan går det Pia i dag

'Luksusfælden':Pia troede, at hun skyldte mindst 300.000 kroner væk, men hun havde reelt den laveste gæld i Luksusfældens historie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/luksusfaelden-pia-thomas-101.jpg
 Foto:TV3

36-årige Pia Truelsen fra aftenens afsnit af 'Luksusfælden' gik ind til programmet i den tro, at hendes gæld var på hele 300.000 kroner.

Og som alenemor til fem børn i alderen tre til 16 år havde hun nok at gøre med at få enderne til at hænge sammen i det lejede hus i Ravsted i Sønderjylland.

Flere gange om måneden kørte hun over grænsen til Tyskland og handlede stort ind og fyldte fem frysere i huset med madvarer.

Hver måned brugte hun flere penge, end hun havde og lånte 500 eller 1.000 kroner af ekskæresten Thomas, når hendes egne penge igen ikke slog til.

Hun havde ellers 30.400 kroner om måneden at gøre godt med fra sit job som hjemmehjælper og diverse ydelser knytte til børnene, men selv om hun ikke har haft den største gæld i programmet, og ikke som tidligere deltagere i 'ond tro' har forøget sin gæld med kviklån på kviklån, har hun måske været et af de største rodehoveder i 'Luksusfælden.

Luksusfælden: Lille gæld, mens stort rodehoved

På sin gæld afviklede hun blot 100 kroner om måneden, og hun havde også en misligholdt gæld, som hun ikke gjorde noget ved, og hun havde i det hele taget helt mistet overblikket over økonomien.

Da Luksfældens eksperter afslørede størrelsen på hendes gæld, var hun rystende nervøs.

Men hun skyldte kun 39.500 kroner væk.

Pia skammede sig over at have så lidt styr på økonomien, men måtte træffe nogle hårde valg, da hun skulle lægge budget med eksperterne.

Lommepenge og fritidsaktiviteter skåret væk

Både børnenes lommepenge og fritidsaktiviteter blev skåret væk i budgettet, der skulle eliminere hendes gæld i løbet af et år.

Og samtidig måtte Pia nøjes med at lægge halvt så mange penge til side til datterens konfirmation i maj næste år, som hun havde regnet med.

- Det gjorde ondt at fjerne lommepengene og fritidsaktiviteterne, men det var også for at give de ældste et skub, så de kunne finde sig et fritidsjob, siger Pia til SE og HØR fire måneder efter, at Luksusfældens eksperter Carsten Linnemann og Mette Reissmann var forbi.

Og hun holdt de aftaler, hun havde lavet med eksperterne ved deres første besøg.

Og da de kom igen, var der kontante belønninger oven i det nye budget eksperterne havde med.

De havde fået barberet 7.000 kroner af hendes gæld, De havde gjort hende opmærksom på, at hun kunne få 1.500 ekstra i tilskud til børnene, og de havde også en gave med.

- Det er ikke fair, at det skal gå ud over børnene, at du er et rodehoved, så derfor vil vi betale deres fritidsaktiviteter, nu du har overholdt alle aftaler, siger Mette Reissmann i programmet.

Med den barberede gæld og ved at Pia betaler 7.400 kroner af hver måned på gælden er hun gældfri om blot syv måneder - lidt inde i 2018.

Det går ufatteligt godt

Og her fire måneder efter, at kameraerne blev slukket, har Pia overholdt alle aftaler med eksperterne.

- Det går rigtig godt , jeg overholder alle aftaler. Det bliver dejligt at blive gældfri, siger Pia, der også selv har fundet nye veje til at bruge færre penge om måneden.

- Jeg flytter i et billigere hus lige straks, og det jeg sparer på huslejen bliver brugt til at afdrage yderligere på gælden, siger Pia.

Når gælden er betalt vil hun nok begynde at give børnene lommepenge igen.

- De skal have mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter med deres kammerater, så de er ligestillet med dem, og den ældste får hjælp til benzinen til knallerten, så han kan komme til sit job, siger Pia til SE og HØR.

Tidligere var det børnene, der styrede hendes indkøb, fordi hun ikke kunne sige nej til dem, når de var ude at handle, og hun købte spontant ind i stedet for at huske at tage noget op af fryserne dagen i forvejen.

- Nu er der madplaner, og mine indkøb er planlagt, og jeg fraviger ikke indkøbslisten. Jeg køber også tit ind på mine fridage uden børn, for så kan de slet ikke plage om noget, siger Pia, der har fået meget mere styr på sin økonomi end tidligere.

Blander ikke kærlighed og økonomi igen

Det manglende overblik, der tidligere herskede, skyldes ifølge Pia dels, at hun havde stiftet gæld med en tidligere kæreste, men at kreditorerne sagde, at da hendes ekskæreste stor som hovedkreditor kunne kun han få oplyst gældens størrelse med henblik på at indgå en afdragsordning.

- Jeg har fået hjælp af eksperterne til at få et overblik, og det var derfor, jeg sagde ja til at medvirke. Nu styrer jeg tingene selv og er ikke afhængig af andre, og jeg skal ikke i fremtiden blande økonomi og kærlighed, siger Pia til SE og HØR og erkender, at hun nok har været for godtroende tidligere og ikke har sat sig godt nok ind i tingene.

En anden ekskæreste, Thomas, lånte hun 500-1.000 kroner af om måneden, men det er slut.

- Jeg har ikke lånt penge af Thomas siden maj - vi stadig lige gode venner, nu er der bare ikke penge imellem os, siger Pia.

Hun håber, at hun, med den hestekur hendes økonomi har været igennem, kan lære sine børn noget.

- Jeg vil gerne vise mine børn, at selv om man er kommet ud i noget lort, så kan man godt tage ansvar for sit eget liv og rette op på tingene og komme videre. Det er mit ønske, at de tager det med fra det her forløb, siger Pia til SE og HØR.

Og hvad så, når gælden er afviklet og du har 7.400 kroner ekstra at bruge om måneden?

- Ud over det, jeg vil give børnene i lommepenge, så de kan gøre som deres kammerater, så ryger resten af pengene ind på en opsparing til den næste konfirmation og større udgiftsposter, siger Pia, der virkelig har hørt efter i timen.

Sponsoreret indhold