Jasmin efter "Luksusfælden": - Det var sindssygt grænseoverskridende

Der er kommet styr på både Jasmins gæld og hendes spontanitet - nu tænker hun sig om en ekstra gang, før hun køber noget

Der er kommet styr på både Jasmins gæld og hendes spontanitet - nu tænker hun sig om en ekstra gang, før hun køber noget

Foto: NENT GROUP/Viaplay og TV3

Det er bestemt ikke en stramning at kalde det nyeste afsnit af ”Luksusfælden” for en rigtig solstrålehistorie. For med eksperterne Jan og Sesilies hjælp fik den 25-årige maler Jasmin fra Søborg styr på sin voksende gæld og sat en stopper for den uoverskuelige række af små, hurtige lån.

Lånene med de tårnhøje renter havde hun sat i verden for at rette op på gammel gæld, hvilket resulterede i, at hun på bare et enkelt år havde optaget hele 57 styks. Det er mere end et lån om ugen.

- Det var blevet til en ond cirkel, fortæller hun til SE og HØR, før hun fortsætter:

- Det var sindssygt grænseoverskridende at være med, og jeg var chokeret, da jeg fik lagt mine beløb op sådan. Det var virkelig hårdt at se, at jeg havde klattet pengene væk sådan hver måned.

Kun det bedste

I løbet af programmet kommer det blandt andet frem, at Jasmin har brugt 35.000 kroner på tøj og sko til sig selv. Også boligartikler samt legetøj og ting til sønnen fyldte meget.

I alt løb hendes samlede gæld op i 243.000 kroner.

Den 25-årige mor har eksempelvis brugt voldsomme summer på det, som i programmet bliver beskrevet som en regulær ”barnevogns-afhængighed”, hvilket betyder, at hun har ejet intet mindre end 15 forskellige barne- og klapvogne.

- Jeg havde det generelt med at stræbe efter at finde det bedste. Hvis jeg køber noget, skal det helst være 100 procent godt, forklarer hun.

Førhen resulterede det i, at hun sagtens kunne bestille to jakke for at sende den ene retur, eller skifte sine ting ud, hvis de ikke levede helt op til hendes standarder.

Mest af alt kom det bag på hende undervejs i deltagelsen i ”Luksusfælden”, at hun havde brugt så store summer på sønnen.

- Han kan jo sådan set være ligeglad med, om han kører rundt i den ene eller den anden klapvogn.

Eksperterne har gode nyheder med til Jasmin sidst i programmet. Selv regner hun dog med en lidt mere fleksibel horisont:  

Realistiske mål

Drømmen om et hus er efter eksperternes hjælp rykket nærmere for Jasmin, der længe har haft et mål om at flytte i noget større – og få en have til.

Til slut i programmet får hun stillet i udsigt, at hun kan være gældfri om to år og én enkelt måned, hvis hun holder sit budget.

Og den tidshorisont gælder stadig, fortæller hun.

- Men jeg vil helst ikke gå hundrede procent efter de lidt over to år. Så vil jeg hellere sige til mig selv, at jeg kan være totalt fri af min gæld om tre år. Det er mere realistisk. Selvom jeg har lagt min økonomi om, og er blevet mere fornuftig, så kan man aldrig vide, om der pludselig opstår uforudsete udgifter.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Forholdet mellem Jasmin og moren Charlotte er også blevet bedre efter deltagelsen i det populære program. - Allerede under optagelserne kunne hun mærke på mig, at jeg var mere moden og mindre spontan, fortæller Jasmin. (Foto: NENT Group, TV 3 og Viasat)

I en afsluttende metabemærkning får Jasmin selv indrømmet, at hun nok ikke har været den sværeste case at rette op på i programmets historie. Det skal ikke være nogen hemmelighed, synes hun, at det ikke er nemt at chokere seerne efter eksempelvis programmets tur Struer i løbet af sæsonen.

"Luksusfælden"-afsnittet med Jasmin kan ses på Viaplay. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close