Reality25. maj 2016

Hannah Melissa tiltalt for grov vold: Nu er dommen faldet

Der er netop nu faldet dom i sagen om ”De Unge Mødre”-deltageren Hannah Melissa Ginic og hendes kæreste René Bæk, der var tiltalt for et groft overfald begået mod René Bæks ekskæreste i marts i år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hannah_m.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Det har været skæbnens dag for ”De Unge Mødre”-deltageren Hannah Melissa og hendes kæreste René Bæk.

Siden klokken ni tirsdag formiddag har de siddet på anklagebænken ved retten i Viborg tiltalt for et groft overfald ”af særlig rå, brutal eller farlig karakter”.

Overfaldet fandt sted 18. marts i år, da Hannah Melissa og René Bæk ifølge anklagen lokkede René Bæks ekskæreste ind i en bil, hvorefter de udøvede vold mod hende. Blandt andet tog de kvælertag, så offeret fik ufrivillig afføring.

Og hvad skulle straffen være?

Omkring klokken 16:10, over en time forsinket, blev det afgjort. Her afsagde dommeren Laila Nitschke dommen, der lød på fem måneders ubetinget fængsel til Hannah Melissa. René Bæk er idømt fire måneders ubetinget fængsel.

De er begge kendt skyldige for påstand 1, der handlede om grov vold.

De er begge blevet frikendt for påstand 2, 3 og 4, der omhandlede frihedsberøvelse, trusler og trusler mod vidner.

Der er bl.a. lagt vægt på offerets forklaring omkring kvælertaget og den ufrivillige afføring.

René Bæk får ikke frataget retten til at udøve virksomhed som vagt eller dørmand, da det er hans første straf.

Grov vold kan straffes med op til seks års fængsel. Anklageren i sagen mente, at Hannah Melissa skulle straffes med 10-12 måneders fængsel.

Retssagen mod Hannah Melissa og René Bæk begyndte klokken ni – og i løbet af dagen blev både offeret, flere vidner samt René Bæk og Hannah Melissa afhørt.

Offeret kunne blandt andet fortælle, hvordan hun den pågældende aften var blevet lokket ind i bilen og hevet så hårdt i håret, at det sortnede for hendes øjne, og at overfaldet var så voldsomt, at hun fik ufrivillig afføring:

- Jeg kan mærke, at jeg skider i mine bukser. Jeg fik taget kvælertag, det blev sort for øjnene, fortalte offeret, da hun afgav forklaring i retten.

Derudover blev der i retten fremlagt en række billeder, der viste skaderne på offeret, blandt andet mærker på hendes hals.

Selv mente Hannah Melissa, at det var offeret, der havde virket truende den pågældende aften.

- Jeg har ikke ment, at vi vil tage ud og smadre hende eller gøre noget fuldstændig åndssvagt, fortalte Hannah Melissa i retten.

Da køreturen var slut, fik Hannah Melissa, ifølge sin egen forklaring, en lussing af Jeanette, der ramte hende ved venstre øje. Jeanette sparkede også ud efter hende, mente Hannah Melissa.

Hannah Melissas forsvarer, Karoline Døssing Normann, mente, at den unge mor burde slippe med to til tre måneders fængsel.

Forsvarsadvokaten argumenterede med, at Hannah Melissa er mor til to – snart tre. Desuden har hun allerede siddet varetægtsfængslet siden slutningen af februar.

- Jeg ved godt jeg har gjort nogle dumme ting, og det fortryder jeg, men jeg mener, jeg har taget straffen. Jeg vil bare gerne hjem til mine børn, sagde Hannah Melissa som sidste bemærkning.

Også René Bæks forsvarer mente, at han burde frifindes i alle anklagepunkter.

Under retssagen blev offerets bror Nick også afhørt. Han kunne fortælle, at offeret var meget berørt, da hun kom hjem. Hun var oprevet, hysterisk og græd meget.

Både René Bæk og Hannah Melissa har siddet varetægtsfængslet siden den 19. marts i henholdsvis Holstebro og Aarhus.

Hannah Melissas to børn, Cecilya og Molly, er lige nu i pleje. Den ældste er hos en plejefamilie, og den yngste er hos en dagplejemor. Hannah Melissa har fået lovning fra kommunen på, at børnene kommer hjem, når hun ikke længere er varetægtsfængslet.

Hannah Melissa er vokset op med sin mor. Hun fik sit første barn, da hun var 16 år. Hannah Melissa er i dag gravid, og venter sit tredje barn.

Sponsoreret indhold