Gina Jaqueline: Min spiseforstyrrelse spænder ben for misbrugsbehandling

Gina Jaqueline

Gina Jaqueline

(Foto: DR3/Emma Matell)

Gina Jaquelines pillemisbrug kan kun løses fuldstændigt, hvis hun skifter sin nuværende behandling i misbrugscenteret ud med en intensiv døgnbehandling. Men på grund af sin spiseforstyrrelse kan hun ikke tjekke ind fuldtid på et behandlingssted, da hun ikke kan spise maden der.

- Systemet fungerer ikke, fordi de ikke skræddersyer behandlingen, siger Gina Jaqueline til SE og HØR.

Hun lider af anoreksi og har samtidig et misbrug af benzodiazepiner, som hun forsøger at komme ud af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I ”Midt i en drøm” inddrager 27-årige Gina Jaqueline sin familie, men kæresten forbliver hemmelig. – Der har været tvivl, om det var ægte, og det har jeg forståelse for. Jeg håber, at filmen gør det klart, at det er kærlighed i den reneste form. Han er helt min egen, og han er meget smuk.

Gina Jaqueline efter DR3-dokumentaren "Gina Jaqueline - en sugardaters fortælling" i 2018. Inden da var hun blandt andet kendt som modeblogger. I dag lever hun af sin profil på OnlyFans og at lave smykker på bestilling. Foto: Mikael Rieck

- Jeg flyttede til Spanien, hvor de bare kunne købes på apoteket, og nu har jeg været afhængig i et års tid. Sidst, jeg selv prøvede at stoppe, fik jeg kramper i hele kroppen. Det var en kold tyrker, hvor jeg ikke tog pillerne i to og en halv måned, fortæller Gina Jaqueline og fortsætter:

- Jeg fik det værre og værre: Kramper i arme og ben, mest i overarmene, selvmordstanker, uro og ikke lyst til at være her. Ligesom den panik, der spreder sig i din krop, når du er på vej til en vigtig fest og ikke kan finde dine nøgler. Sådan havde jeg det, når jeg vågnede. Til sidst blev jeg bekymret for mit liv. Derfor tilmeldte jeg mig misbrugscenteret.

Hvad er benzodiazepiner?

En type receptpligtig medicin, der især bruges til behandling af angst og søvnløshed. Kaldes også benzoer, rohypnol, stesolid, xanax og krydser.

Benzodiazepiner virker beroligende, men kan i nogle tilfælde virke modsat. De er meget afhængighedsskabende og kan føre til afhængighed efter fire til otte uger.

Abstinenser kan viser sig som angst, uro, søvnløshed og/eller krampeanfald.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Hun kommer på misbrugscenteret hver tredje dag og modtager medicin. Samtidig skal hun opfylde nogle krav og for eksempel tisse i en kop, så de kan teste hendes urin for stoffer.

Gina er kommet der siden august. Hun vil rigtig gerne ud af sit pillemisbrug. Men hjælpen virker ikke for hende.

- Jeg har ikke fået det bedre i den tid, jeg har gået der. Jeg har prøvet at komme af med de piller i et halvt år nu. For at få min mind tilbage.

- De hjælper mig med at samle mine tanker, og at jeg ikke har lyst til at tage mit eget liv. Jeg kommer der for at trappe ud, men de kan kun trappe mig ned. For at blive trappet ud, skal jeg i døgnbehandling.

Selv om et sådant behandlingsforløb formentlig ville gøre noget godt for tv-personligheden, så hun kan komme misbruget til livs, så kan hun ikke tage af sted. Hendes sygdom, spiseforstyrrelsen, spænder nemlig ben for den type hjælp.

For at bo på behandlingsstedet, skal man nemlig også spise de måltider, der bliver serveret. Og det kan Gina ikke.

- Døgnbehandling er min eneste mulighed. Men jeg kan slet ikke se mig selv i det. På grund af min spiseforstyrrelse, vil jeg ikke kunne spise maden der. Jeg lever primært af skaldyr og juice. Hvad fanden skal jeg så gøre, jeg kan jo nok ikke bestille Wolt.

Gina Jaqueline ved godt, at hun er syg med anoreksi. Hun er dog kun interesseret i at komme ud af sit misbrug – ikke at modtage behandling for sin spiseforstyrrelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Gina Jaqueline udgav i 2018 bogen "Se mig" efter sin medvirken i DR-dokumentaren. Foto: "Midt i en drøm"

- Jeg er ikke klar til det. Jeg har ikke lyst. Jeg er tilfreds, så længe jeg ellers er sund og rask, og alle mine tal er fine, fortæller hun.

- Medmindre jeg begynder at tabe håret, mit kalium daler, mine organer står af, og jeg ingen vitaminer har i kroppen … Så kan vi tale om det. Ellers pænt nej tak – og slet ikke med de behandlingsmuligheder, der er i Danmark.

Siden interviewet er Gina Jaquelines Instagram-profil blevet lukket på grund af hendes kropsbilleder. Det sociale medie skriver, at "selvskade" ligger til grund.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close