Ditte Julie fik nok af Løkkes attitude: Brød ud i tårer

Frustrationerne spidsede til, da skibet var halvvejs på turen mellem Lanzarote og Caribien. 
En konfrontation med Lars Løkke blev for meget for kagebogsforfatteren Ditte Julie Jensen, 33.

Frustrationerne spidsede til, da skibet var halvvejs på turen mellem Lanzarote og Caribien.
En konfrontation med Lars Løkke blev for meget for kagebogsforfatteren Ditte Julie Jensen, 33.

(Foto: Discovery+)

Da sejlskibet over Atlanterhavet nærmede sig halvvejspunktet, havde de tilbagelagte sømil sat sine tydelige spor hos kendisbesætningen.

Helt usædvanligt var der ingen vind i sejlene – og skibet skvulpede langsomt frem i det stille hav.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skilsmissen glemt
Den populære kagebogsforfatter brugte sejlturen til at få perspektiv på den hårde skilsmisse, som hun de seneste år har gennemgået, efter at hun og hendes mand Marck Topgaard gik fra hinanden efter at have dannet par i 12 år.
– Jeg tror, at jeg hjemmefra havde en helt klar overbevisning om, at de her skilsmisseår og den sorg og frustration, jeg har været i, havde jeg lyst til at lukke ned og kaste ud over rælingen.
Men helt oprigtigt ærligt: Jeg har ikke skænket det en eneste tanke. Det fylder ikke. Jeg føler mig maks. afklaret.
Jeg har faktisk følelsen af, at jeg for første gang i meget lang tid kan mærke mig selv og kan komme hjem med ny energi, siger hun i det nye afsnit. (Foto: Discovery+)

I denne uges afsnit kan man se, at en chokerende vejrudsigt kostede stor frustration hos den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, og spændingerne blandt kendismatroserne endte i en tårevædet konfrontation mellem Lars Løkke Rasmussen og bageskribent Ditte Julie Jensen.

– Vi har brug for at få noget klar information om, hvad planerne er. Vi sejler ikke, vi flytter os ikke en skid, sagde Løkke, som bestemt ikke brød sig om, at han ikke var kaptajn, men blot skibsdreng.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På båden lavede Lars Løkke Rasmussen, 56, nogle beregninger, som viste, at besætningen aldrig ville nå i land på øen Aruba til den aftalte tid.
Men den tidligere statsminister måtte indse, at det ikke var ham, der tog beslutningerne ombord.
– Jeg trives ikke med at være sat uden for indflydelse, indrømmede den politiske veteran. (Foto: Discovery+)

Og det fik kagebogsforfatteren Ditte Julie til at konfrontere den tidligere statsminister.

Forlangte klart svar

– Vi skal bare være på denne her båd i umenneskeligt mange dage, og hvis alle går og har så negativ en attitude og frustration, lød det fra en tydeligt presset Ditte Julie i denne uges afsnit.

– Der er ingen, der har en negativ attitude. Jeg tager det op her, og jeg har ikke sagt et ord nogen steder, afbrød Lars Løkke.

Fordi der ingen vind var på Atlanterhavet, blev sejlturen hele tiden forlænget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stemningen lettede, da besætningen fik cava for at fejre, at de var nået halvvejs over Atlanterhavet. (Foto: Discovery+)

Stemningen på båden blev værre og værre – og den tidligere statsminister ville ikke finde sig i, at besætningen drev rundt på åbent hav uden at vide, hvornår de kunne forvente at få land i sigte.

Så han forlangte svar fra kaptajn Jesper Bank.

– Hvordan arbejdes der med det? Hvem arbejder med det? Har man ringet til Udenrigsministeriet og sagt; vi sidder 16 mand på en båd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Besætningen fik breve fra familie og venner, da de var halvvejs over Atlanten – og de kærlige ord hjemmefra fik flere til at knibe en tåre. (Foto: Discovery+)

Det passer ikke med vores planer at sejle til Aruba, hjælp os med at finde en anden ø, lød det fra Løkke.

Brusede over

Herefter brød Ditte Julie ud i tårer, fordi hun følte, hun var den eneste på båden, som var optimistisk.

OL-svømmeren Sarah W. Bro og skuespiller Johannes Nymark forsøgte at trøste Ditte Julie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tv-vært Felix Smith, 44, og OL-svømmer Sarah W. Bro, 25, var ligesom resten af besætningen frustrerede over den manglende vind i sejlene. (Foto: Discovery+)

– I skal sgu have lov at være så frustrerede som overhovedet muligt, men der er bare ingen grund til, at man begynder at bide (...).

Fordi man er tidligere statsminister, kan man kraftedeme ikke tillade sig at sige hvad som helst! brusede kageskribenten med gråd i stemmen.

Se hele dramaet i “Over Atlanten” søndag kl. 21 på Kanal 5 og Discovery+.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close