De unge mødre7. maj 2018

Sådan vil Nadia Shila afsone sin dom, hvis hun kendes skyldig

Nadia Shila, kendt fra "De unge mødre" og dokumentarprogrammet "Hjemløs på Instagram", er tiltalt for en række svindelnumre, og hendes sag skal for retten på onsdag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/img_3188.jpg
 Foto: Jacob Heinel

Onsdag starter retsagen mod Nadia Shila i retten i Næstved.

Ifølge Ekstra Bladet regner anklageren ikke med, at Nadia Shila, der bor illegalt i USA, dukker op i retten.

Den unge mor er blandt andet tiltalt for angiveligt at have misbrugt en anden persons Nem-ID til at købe en iPhone 6+ hos Telia. Ligesom hun også skal have forsøgt at svindle sig til andre goder ved hjælp af en andens Nem-ID.

Nadia Shila er også anklaget for flere tilfælde af bedrageri på DBA.dk, hvor hun angiveligt skulle have lokket penge ud af folk, ved at sælge iPhones og andre ting, men aldrig sende de ting, hun har solgt. Ifølge Ekstra Bladet vil Nadia Shilas forsvarer, Hans Mogensen, gå efter, at hun kan afsone i USA, hvis hun kendes skyldig. - Ved en straf på maksimalt seks måneders ubetinget fængsel, vil der være mulighed for at ansøge om tilladelse til at afsone ved hjælp af fodlænke, men det forudsætter formentlig, at hun har bopæl i Danmark på afsoningstidspunktet. Jeg agter i tilfælde af en ubetinget dom at forhøre Kriminalforsorgen, om der er mulighed for at etablere fodlængeafsoning i USA, hvor Nadia Shila nu bor, skriver hendes forsvarer i en mail til Ekstra Bladet. Som hendes forsvarer vil han kæmpe for, at hun får en betinget dom, men får hun en ubetinget dom, vil hendes forsvarer altså plædere for, at hun kan afsone med fodlænke i USA.
Nadia Shilas mor også tiltalt for en række svindelnumre, men da sagen endnu ikke er blevet forkyndt, er det kun Nadia Shilas sag, der kører på onsdag. - Efter hvad jeg ved på stående fod, er sagen ikke blevet forkyndt for den 47-årige kvinde endnu, fortæller senioranklager Mariam Khalil, Sydsjællands og Lolland-Falsters til Sjællandske. I de to anklageskrifter, som SE og HØR har fået aktindsigt i, kan man læse, at Nadia Shila og hendes mor, Heidi Pedersen, er tiltalt for for flere tilfælde af databedrageri og dokumentfalsk. Nadia-Shila skulle angiveligt have misbrugt en anden persons Nem-ID til at købe en iPhone 6+ hos Telia. Ligesom hun også skal have forsøgt at svindle sig til andre goder ved hjælp af en andens Nem-ID. Den unge mor er også anklaget for flere tilfælde af bedrageri på DBA.dk, hvor hun angiveligt skulle have lokket penge ud af folk, ved at sælge iPhones og andre ting. Første anklagepunkt i anklageskriftet skulle være sket d. 15. januar 2015, mens sidste punkt i anklageskriftet skulle være foregået i november sidste år. Ting der dog aldrig blev sendt frem til modtageren, selvom Nadia-Shila havde modtaget penge fra køber. I alt indeholder anklageskrifterne hele 81 punkter.

Sponsoreret indhold