De unge mødre27. maj 2016

Advokaten forklarer: Så meget mangler Hannah Melissa at afsone

Hannah Melissa blev idømt fem måneders ubetinget fængsel for grov vold. Men den unge mor er ude igen, og bliver snart en fri kvinde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hannah-melissa-dum-discovery_.jpg
 Foto: Discovery Networks

Hanna Melissa fra ”De unge mødre” blev i onsdags idømt fem måneders ubetinget fængsel for grov vold mod sin kæreste René Bæks ekskæreste. Efter dommen tog hun hjem til sine to børn. Det er endnu ikke blevet besluttet om den tidligere reality-deltager anker dommen, men det er ikke sandsynligt. Det kan nemlig ikke betale sig, fortæller Hannah Melissas forsvarsadvokat.

- Jeg har en forventning om, at vi ikke anker. Hun blev frifundet for tre ud af fire forhold, og hvorfor sætte det på spil for måske at være heldig og få en måned eller to mindre? Man skal jo tænke på, om det man gerne vil opnå står mål med det, man skal igennem, siger forsvarsadvokat Karoline Døssing Normann til SE og HØR.

Udover grov vold var Hanna Melissa tiltalt for frihedsberøvelse, trusler og trusler mod vidner. Hun blev frikendt for de tre sidstnævnte punkter.

Det danske retssystem er indrettet sådan, at perioden man har været varetægtsfængslet skal trækkes fra dommen. Hannah Melissa var varetægtsfængslet i to en halv måned, og skal afsone to-tredje-dele af den resterende tid før hun bliver prøveløsladt, forklarer Karoline Døssing Normann og fortæller, at det ikke er sikkert at straffen afsones i et fængsel.

- I grove tal mangler hun at afsone en måned, og spørgsmålet er hvordan kriminalforsorgen finder en løsning på det. Hun kan muligvis afsone med en fodlænke, siger Karoline Døssing Normann.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_91.png

Sponsoreret indhold