De unge mødre26. august 2013

Natascha Linea fra "De unge mødre": Vi er knuste

Det unge par er grædefærdige efter at have afleveret datteren Lia hos plejefamilien
Det skulle være en lykkelig begivenhed at blive mor. Men ikke for Natascha Linea
Det skulle være en lykkelig begivenhed at blive mor. Men ikke for Natascha Linea
 Foto: Dan MariegaardFire dage nåede Natascha Linea og Bent fra Kanal 4's reportageserie "De unge mødre" at få med deres lille ny datter Lia. I tirsdags i sidste uge var de nybagte forældre til møde i Odense Kommunes Børn- og ungeudvalg, hvor det blev besluttet, at lille Lia skulle tvangsfjernes i et år.

Umiddelbart efter mødet kørte Natascha Linea og Bent afsted til plejefamilien for at aflevere datteren, og det har taget hårdt på dem begge.

- Vi har det af helvede til nu, siger Bent til udeoghjemme.dk.

De unge mødre-Nadja: Nybagt mor og rasende

Natascha Linea og Bent var allerede inden fødslen under kommunens lup. Derfor har det unge par fået en udtalelse med fra Odense Universistetshospital, hvor de tilbragte de første dage med datteren. Positive udtalelser, som kommunen helt har valgt at ignorere.

- Kommunen havde selv bestilt en vurdering fra hospitalet, men til mødet var de fuldstændig ligeglade med den, siger Bent.

Ifølge Ude og Hjemme, som har læst udtalelsen fra Odense Universitetshospital, står der blandt andet i udtalelsen, at Natascha og Bent skiftes til at tage sig af deres datter, og at de aldrig lader hende ligge alene, og at 'forældrene har dækket barnets behov og har tilsidesat egne'. De har skabt tilknytning til hende og ligget meget med hende. Desuden får Bent ros for spontant at ligge hud mod hud med sin datter, og de får begge ros for at stille relevante spørgsmål om plejen af Lia.

Altså har der intet negativt været at udsætte på de unge forældre.

- Odense Kommune har fået en indberetning om os. Vi skulle være sovet fra Lia i en halv time, mens hun græd. Det kan vi ikke forstå, for Bent vågner ved den mindste lyd, og personalet på sygehuset har heller ikke nævnt noget om det, siger Natascha Linea frustreret.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/7d98afaa3dfd4cff83781cc8be9faaa6.jpg


Et børneværelse fyldt med ting, men ingen Lia. Forældrene er knust (Foto: Jacob Ljørring)

De unge mødre-Natascha Linea: Giver sin tvangsfjernede datter brystmælk

Natascha Linea og Bent savner datteren helt ubeskriveligt meget, og for at Lia ikke skal mærke det samme savn, har de sørget for, at hendes sengetøj dufter af mor og far.

- Når vi skal ud til hende på mandag, har vi nyt sengetøj med, som vi har sovet med, så det også lugter lidt af os.

Og det er ikke kun duften i sengetøjet, den unge mor sørger for. Hun har siden fødslen malket ud og frosset modermælken ned, så Lia kan få rigtig modermælk fra sin egen mor.

Selv om afgørelsen lyder på tvangsfjernelse det næste år, kæmper parret fortsat for at få deres datter hjem.

Parret har indtil videre optaget det sidste afsnit til "De unge mødre". Hvis de får Lia hjem, vil de overveje, om de vil være med igen - og kun når hun har fået ro til at falde til og er blevet tryg igen.

De unge mødre: Nanna meldt til kommunen igen

Sponsoreret indhold