De unge mødre16. december 2018

Natascha Linea afslører: - Min 5-årige datter skal hjælpe til under min hjemmefødsel

”De Unge Mødre”-Natascha Linea skal snart nedkomme med sit tredje barn ved en hjemmefødsel, og nu fortæller hun, hvordan hun forbereder sig selv og sine to børn på den store begivenhed
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/natascha-linea-02102017.jpg
 Foto: Aller Media DK

Natascha Linea bliver om kort tid mor for tredje gang. Den unge mor er sat til at føde en søn den 1. januar, men hun er allerede forberedt på, at den lille ny kan finde på at melde sin ankomst allerede nu.

Derfor er hun i fuld gang med at få det sidste på plads derhjemme – for Natascha Linea skal føde sønnen Alvin ved en hjemmefødsel.

En del af forberedelserne er at gøre hendes to andre børn – Lia og Novah – trygge ved situationen. Og det er lykkedes meget godt, fortæller Natascha Linea i et blogindlæg:

- Jeg syntes faktisk jeg har formået at gøre mine børn og især Lia rigtig tryg i det her, hun snakker i dag om fødslen i ALLE detaljer, som noget af det mest naturlige i hele verden, for det er jo netop det mest naturlige i hele verden. Så hvorfor skal vi skærme børn fra den oplevelse? hvorfor ikke lade dem være med i livets største øjeblikke?, spørger Natascha Linea i sit blogindlæg.

Hun har allerede besluttet, at datteren Lia må hjælpe med under hjemmefødslen – noget som datteren allerede selv har givet udtryk for, at hun gerne vil.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/natascha_sw126_cis_p0.jpg
 Foto: All Over

Natascha Linea fotograferet med datteren Lia, der i dag er fem år. Foto: Aller Media

- Hun snakker også ofte om det hun gerne vil hjælpe med under selve fødslen, i starten var jeg lidt skeptisk omkring og hun skulle have en decideret opgave, men da hun blev ved med at have det ønske tænkte jeg at så får hun en opgave. For som hun selv siger når man skal være storesøster til to drenge er man en meget stor pige og meget snart voksen, skriver Natascha Linea i sit blogindlæg og tilføjer:

- Blandt andet har hun nævnt hun gerne vil hjælpe med at komme med håndklæder når jeg skal op af vandet, og så vil hun gerne klippe navlesnoren.

Hun skal have lov til at hjælpe lige så meget til hun har lyst, og har hun ikke lyst til at hjælpe er det 100% hendes eget valg, og vil hun hellere over til morfar skal hun være mere end velkommen til det. Hun må være lige så meget til stede som hun ønsker den dag, siger Natascha Linea om sin femårige datter Lia, der kom til verden i august 2013.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/natasha_linea_discovery.jpg
 Foto: Discovery Networks

Natascha Linea vil føde hjemme, selv om det sidste gav udviklede sig dramatisk. Foto: Discovery Networks

Natascha Linea fortæller også, at der ikke vil være mange til stede, når hun inden længe nedkommer med sin søn. Derhjemme vil hun således få hjælp af sin hjemmefødselsjordemoder og en nabo, som primært skal sørge for, at Lia og Novah har det godt.

- Jeg ønsker denne gang ikke en fødsel med alt for mange mennesker, og stod det 100% til mig så ville jeg faktisk bare gerne have det skulle være mig og mine børn. men da jeg ikke ved hvordan mine børn og jeg selv for den sags skyld reagerer, så har jeg vurderet at det bedste ville helt klart være at tage den person jeg stoler mest på i Gedser med til min fødsel, skriver Natascha Linea og tilføjer, at hendes far ikke skal være med under fødslen.

- Jeg elsker min far himmelhøjt men han skal bare IKKE med til mine fødsler, det er simpelthen for mærkeligt og det kan jeg slet slet ikke overskue.

Natascha Lineas andet barn - sønnen Novah - kom også til verden ved en hjemmefødsel. Det gik dog ikke helt som forventet, da hun pludselig begyndte at bldøe meget og måtte køres på Kolding Sygehus.

- Jeg mistede dog mellem 1 og 2 liter blod da moderkagen ikke ville løsne sig og blev derfor kørt på Kolding sygehus hvor jeg blev kørt direkte på operations stuen og lagt i fuld narkose, skrev Natascha Linea dengang.

Natascha Linea

Sponsoreret indhold