De unge mødre22. december 2018

Kroppen sagde fra: "De unge mødre"-deltager endt i kørestol efter vildt vægttab

Et voldsomt vægttab har betydet, at ”De unge mødre”-deltageren Glennie Nørgård Have er endt i kørestol. Forinden var hun blevet hasteindlagt på hospitalet med tiaminmangel – også kaldt mangel på b1-vitamin. Hun tilbragte 17 dage på hospitalet, og hun er nu i gang med et længere genoptræningsforløb
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/uh-32859.jpg
 Foto: Aller Media

De seneste måneder har langt fra været nemme for Glennie Nørgård Have eller hendes familie, der tæller manden Christian og parrets sammenbragte børn.

I løbet af fire måneder tabte ”De unge mødre”-deltageren sig hele 40 kilo, og det var mere, end kroppen og hovedet kunne holde til. I dag sidder hun således i kørestol.

Det fortæller 30-årige Glennie i et stort interview med Realityportalen.dk.

- Jeg sidder i kørestol, for jeg kan ikke gå. Jeg er bare sat helt tilbage til start, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt, for det har det – og det er det stadig. Jeg har da haft tudeture, men jeg kan hele tiden mærke fremgang, og det er det, jeg fokuserer på, siger hun til Realityportalen.dk.

Glennie fortæller, at vægttabet begyndte, efter hun havde fået fuld forældremyndighed over datteren Emma, som hun fik sammen med ekskæresten Daniel.

Hun havde så meget fokus på datteren, der kom til verden i 2008, at hun glemte sig selv.

- Jeg glemte at spise, og til sidst holdt jeg bare helt op med det, fordi jeg følte, det sad fast i halsen. Jeg levede af drikkeyoghurt, hvor der jo ingen næring er i, og jeg tabte mig 40 kilo på fire måneder. Det var helt vildt, og så sagde min krop og min hjerne fra, siger Glennie til Realityportalen.dk.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/uh-32867.jpg
 (Foto: Aller Media)

Glennie Nørgård Haves krop sagde fra, fordi hun tabte sig så meget og så hurtigt. Foto: Aller Media

Det hele kulminerede en nat i september, hvor hendes mand Christian måtte ringe til alarmcentralen, fordi Glennie pludselig fik det meget dårligt. Hun kunne ikke kende ham og var meget forvirret.

Glennie blev med ambulance hastet på hospitalet, hvor hun var indlagt i 17 dage. Lægerne fandt ud af, at hun havde tiaminmangel – også kaldet b1-vitaminmangel.

[node:aller-related-content:3]

Det betød, at hun udviklede en tilstand kaldet Wernicke-Korsakoff-syndrom, hvilket blandt andet giver hukommelsestab og problemer med at bruge arme og ben.

Glennie havde problemer med begge ting, og hun har det stadig i dag.

I dag får hun derfor besøg af en hjemmesygeplejerske én gang om ugen. To gange om ugen går hun desuden til genoptræning, hvor hun træner med både en fysioterapeut og en ergoterapeut for at komme helt på højkant igen.

Glennie fødte datteren Emma i 2008, da hun var sammen med ekskæresten Daniel. Tre år senere fik hun sønnen Emil sammen med en anden kæreste, der også hed Daniel, men hun endte på et krisehjem på grund af vold.

Sammen med sin nye mand Christian har Glennie sønnen Alexander.

Sponsoreret indhold