Reality19. december 2023

Dan Rachlin om Elvira Pitzners situation: Dummere end politiet tillader

Den 59-årige radiovært og debattør mener, at man skal passe på med at romantisere en levevis, som den man eksempelvis fører i ørkenstaten Dubai, hvor diamantdatteren Elvira Pitzner lige nu sidder fanget under anklager fra eks’en
Nu reagerer også dj og debattør, Dan Rachlin, på tilbageholdelsen af Elvira Pitzner i Dubai 
Nu reagerer også dj og debattør, Dan Rachlin, på tilbageholdelsen af Elvira Pitzner i Dubai
 Foto: Mikael Rieck

For bare 20 timer siden var det Nye Borgerlige-stifter Pernille Vermund, der ganske klar i mælet mente, at diamantdatteren, influenceren og tv-kendissen Elvira Pitzner blot i øjeblikket betaler prisen for i årevis at have promoveret et glamourøst liv i Dubai.

Og nu melder radio- og tv-vært Dan Rachlin sig på banen med lignende kritik mod Pitzner, som lige nu sidder strandet i emiraterne, da hun er anklaget for utroskab af eks’en Milad Saadati.

Han starter med at slå fast, at han ikke frydes over hendes skæbne:

– Men hun er i princippet havnet i situationen, fordi hun er dummere end politiet tillader, dernede. Hvad bilder danske kvinder sig ind kan ske, når man danner par, gifter sig med praktiserende muslimer?

Herefter fortsætter 59-årige Rachlin med at hudflette primært dem, der opfatter en række benævnte lande, levevis og kulturer som uskyldige og tolerante. Særligt fornemmer man på hans opslag, at han finder det naivt, hvis unge kvinder tror, de uden konsekvens danner par eller gifter sig med ”praktiserende muslimer”, som han siger.

– Sætter de sig ikke det mindste ind i den religion, som prædiker eller som minimum kan benyttes som påskud til undertrykkelse, forskelsbehandling, kontrol, magtudøvelse og begrænsninger for kvinder? Tror de, det er for sjov, at kvinder i Iran i disse år bombes tilbage til stenalderen?

Læs hele Dan Rachlins opslag her:

Tåkrummende og toppinligt

Dan Rachlin nævner også Taliban, Saudi-Arabien og friheden til selv at vælge, om man vil bære religiøst tørklæde.

Sidstnævnte kalder han for et ”fuldstændigt åbenlyst ‘redskab’ til at signalere, at piger og kvinder skal begrænses og ikke sådan friste drenge og mænd, som åbenbart bliver topliderlige og ustyrlige, hvis de ser en hårtop”.

– Det er, ærligt, tåkrummende og toppinligt, at man ikke selv laver blot antydningen af grundresearch, før man romantiserer en religion og en levevis, der ligger milevidt fra det samfund, vi hårdt har kæmpet for i århundreder, hvor piger kan uddanne sig, vælge partnere og antallet af disse selv, skriver den tidligere dj og meningsdanner, som til sidst slutter:

– Hvor kvinder er frie til at tage vare på eget liv og egen skæbne.

Selv om man nemt kan forestille sig, at det er lidt af et mareridt at vente på en potentiel fængselsdom i Dubai – navnlig med tanke på varetægtsfængslingen, som i første omgang angiveligt overgik Pitzner-datteren – så er det indtil videre en ganske udramatisk hverdag, som den 26-årige influencer fører lige nu.

Altså udover det faktum, at hun ikke kan rejse hjem til Danmark, nu mens julen står for døren, så er der relativt ro på, forklarede ejer af Friis Advokatfirma i Dubai, Thomas Friis Nielsen.

– Hun kan frit færdes rundt i landet og gøre mere eller mindre, som hun vil, inden for de love og regler der er. Der er ikke stor begrænsning af, hvad hun kan gøre, fortalte advokaten, der før har hjulet danskere ud, efter at være blevet kontaktet af det danske konsulat i Dubai.

Lyt til SE og HØRs "Sladderministeriet" afsnit 43 med Trine Bjerrehuus her:

Sponsoreret indhold