Reality19. december 2023

Advokat forklarer: Så ”fri” er Elvira Pitzner i Dubai inden dom

Det lyder som et mareridt at risikere en fængselsdom i Dubai. Men for nu skulle Elvira Pitzners hverdag ikke være meget anderledes – udover hun selvfølgelig ikke kan rejse til Danmark
Elvira Pitzner venter fortsat på en domsafsigelse i Dubai. Imens kan hun dog "nyde" Dubai, da hun som sådan ikke mangler meget mere end passet i hverdagen.
Elvira Pitzner venter fortsat på en domsafsigelse i Dubai. Imens kan hun dog "nyde" Dubai, da hun som sådan ikke mangler meget mere end passet i hverdagen.
 Foto: Dan Mariegaard

Men hvor meget kan Elvira Pitzner egentlig så gøre, når hun ikke kan rejse hjem, og derfor må vente på, at sagen bliver afsluttet på den ene eller anden måde?

Ejer af Friis Advokatfirma i Dubai, Thomas Friis Nielsen, har tidligere hjulpet danskere med at komme ud af fængslet, efter han er blevet kontaktet af det danske konsulat i Dubai.

Til SE og HØR fortæller Thomas Friis Nielsen, at Elvira Pitzners hverdag i princippet ikke er forfærdelig meget anderledes, udover at hun selvfølgelig lige mangler at have det danske pas i hånden.

- Hun kan frit færdes rundt i landet, og gøre mere eller mindre som hun vil, inden for de love og regler der er. Der er ikke stor begrænsning af, hvad hun kan gøre.

En flybillet til Danmark er altså ikke noget som Elvira for nu kan give sig selv i julegave.

Hun bør dog have en mulighed for at rejse til de andre emirater i De Forenede Arabiske Emirater.

- Det ville være ret usædvanligt, hvis hun ikke kan det. Normalt når man får sådan et travel-ban, som hun har fået, hvor man får taget sit pas, så betyder det blot, at man ikke kan forlade landet.

- Det vil sige, at hun ikke kan forlade De Forenede Arabiske Emirater. Hun kan ikke tage til for eksempel Saudi Arabien eller tage en flyver ud af landet til Danmark.

Siden den 29. november har der været noget stille fra Elvira Pitzners Instagram-profil.

I stedet har Katerina Pitzner fra tid til anden givet lidt lyd fra sig, imens hun har været sammen med sin datter i Dubai.

Thomas Friis Nielsen tænker dog ikke, at årsagen til den manglende aktivitet fra Elvira Pitzner har noget at gøre med, at telefonen er blevet taget fra hende.

Typisk med sager som disse er der ikke krav om, at man ikke må bruge sociale medier, imens man afventer sagens gang.

Den anden part i sagen, Milad Saadati, har da heller ikke dæmpet brugen af mobiltelefonen og de sociale medier, siden sagen så dagens lys.

Mandag har Milad dog slettet alt.

Sponsoreret indhold