Reality18. december 2023

Elvira Pitzner i celle med over 200 kvinder – Det overrasker mig lidt, hvis det er rigtigt

Ifølge Katerina Pitzner, er Elvira blevet umyndiggjort, ydmyget og siddet fængslet i et beskidt rum med over 200 kvinder. Det sidste overrasker Thomas Friis Nielsen, ejer af Friis Advokatfirma i Dubai
Katerina Pitzner beskrev søndag, hvad Elvira Pitzner har været igennem, da hun blev varetægtsfængslet i Dubai. Nu sætter Thomas Friis Nielsen, ejer af Friis Advokatfirma i Dubai, ord på proceduren i Dubai.
Katerina Pitzner beskrev søndag, hvad Elvira Pitzner har været igennem, da hun blev varetægtsfængslet i Dubai. Nu sætter Thomas Friis Nielsen, ejer af Friis Advokatfirma i Dubai, ord på proceduren i Dubai.
 Foto: Lars H. Laursen

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas med særlig hilsen til Elvira Pitzner: Et mareridt

Hvordan ville 24 timer i et fængsel se ud, hvis man var diamantdatter og fængslet i Dubai?

Det håber hele diamantfamilien ikke, at Elvira Pitzner skal få lov til at opleve igen.

For da hun blev varetægtsfængslet, fik hun en smag på, hvor slemt det kan være.

Søndag beskrev Katerina Pitzner i et længere opslag på Instagram, at hendes datter var blevet ydmyget af myndighederne i Dubai

- Men tror du ikke, at hun selv tænkte på det, da hun blev umyndiggjort, ydmyget og bedt om at afklæde sig op til flere gange og undersøgt i alle kropsåbninger uden ret til en advokat eller et opkald?

Thomas Friis Nielsen, som er ejer af Friis Advokatfirma i Dubai, er ikke overrasket over, at Elvira Pitzner som sådan er blevet undersøgt på den måde, da hun netop er anklaget for utroskab.

- Hvis man er mistænkt for en forbrydelse, så er det normalt, at man ikke lige har den samme frihed. Så bliver man nødt til at gøre, hvad politiet siger, og så er man umyndiggjort, siger han til SE og HØR.

Den danske advokat i Dubai forstår dog ikke, hvis Elvira Pitzner skulle være blevet afklædt og undersøgt flere gange, da der typisk er tale om en undersøgelse.

Der er nemlig ikke grund til at undersøge hende efterfølgende, da den undersøgelse som Elvira Pitzner formentlig er blevet udsat for skal laves umiddelbart efter, at man tror, at der er foregået noget seksuelt.

Og de undersøgelser plejer ikke at fejle noget.

- De laver de her undersøgelser meget professionelt. Det er ikke et forsøg på at ydmyge en, men fordi, at de skal forsøge at finde et bevis.

- Min erfaring er, at det altid er kvindelige læger og sygeplejersker som undersøger kvinder, så de for så vidt muligt føler sig mest komfortabel med situationen.

Dubai er luksus – bare ikke fængselscellerne

Tidligere er der blevet skrevet, at fængslet i Dubai ikke lige frem skulle være rart, og derfor skulle folk af gode grunde være meget glade, når de er kommet ud igen.

Katerina Pitzner skrev søndag også, at hendes datter i forbindelse med varetægtsfængslingen lå i tre døgn på en tynd beskidt madras på gulvet i et rum med over 200 kvinder.

Thomas Friis Nielsen har ikke selv været inde i en celle, men derimod kun i rummene uden for cellerne.

Ejeren af Friis Advokatfirma i Dubai er dog lidt overrasket over den store fængselscelle som Elvira angiveligt har tilbragt tre dage i, hvis Katerinas beskrivelse er rigtig.

- Jeg havde en forestilling om, ud fra dem som jeg har snakket med, at det var bedre forhold. At det var relativt rent, men at man også havde sin egen celle.

- Det overraskede mig lidt med 200 kvinder i et rum, siger Thomas Friis Nielsen til SE og HØR og forklarer, at Elvira nok ikke skal sidde i samme store celle, hvis hun skulle blive dømt.

Sponsoreret indhold