Børns Vilkår guider forældre: Sådan kan I tale om Albert Dyrlunds død

Landet over er kendte, YouTubere - og ikke mindst Albert Dyrlunds fans - i dyb sorg over nyheden om styrtet, der på tragisk vis tog vloggerens liv.

Som en af Danmarks allerførste og største YouTube-stjerner har Albert Dyrlund spillet en større eller mindre rolle i mange unge liv, og derfor har Børns Vilkår valgt at lave en guide til, hvordan man som forælder kan tale med børn om videoskaberens død.

- Det er en forfærdelig trist nyhed, som vil berøre mange børn og unge, skriver Børns Vilkår i et Facebook-opslag.

Her giver organisationen tre råd til samtalen om Albert Dyrlunds pludselige bortgang, som kan have stor påvirkning på humøret hos yngre fans, der har været vant til at følge med i hans hverdag på sociale medier.

Albert Dyrlund vandt flere priser ved YouTube-showet Guldtuben. (Foto: Dan Mariegaard)

- Albert Dyrlund var en af de mest kendte YouTubere herhjemme, og som det ofte er med influenter, betragter mange børn og unge dem som gode venner, som de er tætte på og har tillid til, forklarer Børns Vilkår og fortsætter:

- Børn og unge kan støde på den triste nyhed om hans død i deres feed eller i medierne og stå tilbage med en masse svære tanker og spørgsmål.

Børns Vilkår råder til at give plads til de følelser, nyheden vil afføde, stille spørgsmål for at skabe en dialog og at være opmærksom på mængden af detaljer, hvis man er forælder til et mindre barn.

Læs hele opslaget med rådene fra Børns Vilkår her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close