Viralt29. april 2024

Helt alene efter mor døde: Nu er der endelig godt nyt om lille spækhuggerunge

Den lille spækhugger, der har været fanget i en lagune uden sin familie i over en måned, er langt om længe fri
Den lille spækhugger er endelig tilbage i det store hav - en måned efter at den blev fanget i en lagune. 
Den lille spækhugger er endelig tilbage i det store hav - en måned efter at den blev fanget i en lagune.
 Foto: Department of Fisheries and Oceans

LÆS OGSÅ: Tiden er ved at rinde ud: Når de at redde den forældreløse spækhugger?

I over en måned har en lille spækhuggerunge svømmet alene rundt i en lille bugt ud for Vancouver Island.

Men fredag skete endelig det, som de canadiske myndigheder har kæmpet for i ugevis: Her lykkedes det langt om længe den lille spækhugger at komme ud af lagunen for at blive genforenet med sin familie.

Det skriver CNN.

Forinden havde de canadiske myndigheder ad flere omgange forsøgt at indfange hvalen med seler og net. Alle redningsforsøg slog dog fejl, og myndighederne begyndte at frygte, at tiden ville rinde ud for spækhuggerungen.

Fredag lykkedes det dog selv spækhuggeren at finde ud af lagunen, da det blev højvande. De canadiske myndigheder har siden fulgt hvalen, som man har døbt Little Brave Hunter, ud af lagunen. Man vil fortsætte med at følge hvalen – og ikke mindst opfordre den til at søge mod sin flok.

Den lille spækhugger endte i lagunen 23. marts, hvor hvalen svømmede ind i lagunen sammen med sin højgravide mor. Desværre døde spækhuggerens mor kort efter, hvilket fik den lille spækhuggerhval til at forblive i området – formentlig som følge af sorg.

Spækhuggere er et af havets mest intelligente dyr, der lever i tætte, sociale familiegrupper hele livet. Er en spækhugger ikke hos sin gruppe, kan den udvikle svære fysiske og mentale problemer.

Tidligere observationer har blandt andet vist, at spækhuggere har højtudviklede følelser og er emotionelt intelligente. I 2018 bar en sørgende spækhuggermor således rundt på sin døde kalv i hele 17 dage og over en distance på mere end 1.600 kilometer.

Undervejs var hun lige ved at miste kontakten med sin flok – noget der kunne have endt katastrofalt for den dengang 20 år gamle spækhugger

Sponsoreret indhold