Viralt17. april 2024

Tiden er ved at rinde ud: Når de at redde den forældreløse spækhugger?

Det lykkedes ikke de canadiske myndigheder at redde en lille spækhugger, der er strandet i en lagune. Nu vil man forsøge igen – men tiden er desværre ved at rinde ud
Det lykkedes ikke de canadiske myndigheder at redde en lille spækhugger, der er strandet i en lagune. Nu vil man forsøge igen – men tiden er desværre ved at rinde ud.
Det lykkedes ikke de canadiske myndigheder at redde en lille spækhugger, der er strandet i en lagune. Nu vil man forsøge igen – men tiden er desværre ved at rinde ud.
 Foto: Chad Hipolito

LÆS OGSÅ: Helt alene efter mor døde: Nu vil man gøre alt for at redde lille spækhuggerunge

I over tre uger har en lille spækhuggerunge svømmet alene rundt i en lille bugt ud for Vancouver Island. Fredag forsøgte de canadiske myndigheder så at indfange hunspækhuggeren for at få den genforenet med sin familie.

Desværre slog redningsaktionen fejl – og derfor planlægger myndighederne nu endnu et forsøg. Men tiden er ved at rinde ud for den lille spækhugger, der har befundet sig helt alene i lagunen siden 23. marts.

Det skriver det canadiske medie Vancouver Sun.

Fredag forsøgte et redningsmandshold bestående af 50 mand at lokke eller tvinge den to år gamle spækhugger ind i en bæresele, der herefter skulle løfte den op af vandet, så den kunne blive fragtet ud til det åbne hav.

Men spækhuggeren var bestemt ikke med på den idé.

- Dette er et meget klogt dyr, og vi bliver nødt til at se på andre muligheder, fortæller koordinator Paul Cottrell til det canadiske medie.

- I dag gik ikke, som vi havde håbet på. Vi bliver nødt til at tage andre metoder i brug, tilføjer han.

Nu vil redningsmandskab formentlig forsøge at indfange spækhuggeren på det dybe vand frem for forsøget i fredags, hvor de forsøgte at tvinge spækhuggeren ind på det lave vand. Det er endnu uvist, hvornår det nye redningsforsøg vil finde sted – men formentlig én af dagene.

Den lille spækhugger har befundet sig i en lagune siden 23. marts, hvor hvalen svømmede ind i lagunen sammen med sin højgravide mor. Desværre døde spækhuggerens mor kort efter, hvilket har fået den lille spækhuggerhval til at forblive i området – formentlig som følge af sorg.

Spækhuggere er et af havets mest intelligente dyr, der lever i tætte, sociale familiegrupper hele livet. Er en spækhugger ikke hos sin gruppe, kan den udvikle svære fysiske og mentale problemer.

Tidligere observationer har blandt andet vist, at spækhuggere har højtudviklede følelser og er emotionelt intelligente. I 2018 bar en sørgende spækhuggermor således rundt på sin døde kalv i hele 17 dage og over en distance på mere end 1.600 kilometer.

Undervejs var hun lige ved at miste kontakten med sin flok – noget der kunne have endt katastrofalt for den dengang 20 år gamle spækhugger

Sponsoreret indhold