Nyheder15. december 2015

Folkekrav: - Vi vil ha' Rita tilbage på skærmen

Hjælp os med at overbevise TV 2 om at lave en ny omgang "Rita" med dejlige Mille Dinesen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-10958.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Nu kan det være nok.

TV 2 har længe nok holdt os hen.

Vi savner søde Mille Dinesen i rollen som skolelæreren "Rita", og kræver at TV 2's fiktionsafdeling nu genopliver den meget populære serie med mindst et par nye sæsoner.

Hver eneste gang vi på SE og HØR skriver om skuespillere eller andre, der blot har en perifer tilknytning til "Rita", rejser der sig på det nærmeste et folkekrav om, at TV 2 får lavet en bunke nye afsnit og viser dem i den bedste sendetid.

"Rita" nåede at køre i tre sæsoner, og det 24. og foreløbig sidste afsnit blev sendt den 11. maj i år.

Og "Rita", der er enlig mor til tre, havde gennem alle 24 afsnit godt fat i seerne og afsnit 18, der blev sendt i 3. sæson opnåede med 871.000 seere det tredjebedste seertal af samtlige episoder - ganske flotte tal for en TV-serie der blev sendt på hverdagsaftener.

Anmelderne tog også godt imod "Rita" fra begyndelsen.

Politikens TV-anmelder, Henrik Palle, skrev at "serien fungerer virkelig godt med nogle figurer, der rent faktisk ligner mennesker”.

Også ude i den store verden blev der lagt mærke til den danske skolelærer med de tre børn og et kærlighedsforhold til skolelederen Rasmus spillet af Carsten Bjørnlund.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-58624.jpg

"Rita" var en overgang kæreste med skolelederen "Rasmus" spillet af Carsten Bjørnlund. (Foto: Thomas Laursen)

Og Mille Dinesen var så god i rollen som "Rita", at hun i 2012 vandt den internationale TV-pris "Den gyldne nymfe" i Monte Carlo, hvor hun blev hyldet som "bedste kvindelige skuespillerinde i en dramaserie" foran internationalt kendte navne som blandt andre Michelle Dockery ("Downton Abbey") og Lena Headey ("Game of Thrones") .

TV 2 forsøgte sig umiddelbart efter sidste afsnit af "Rita" med en afløser i form af en serie med Ritas lærerkollega, "Hjørdis", spillet af Lise Baastrup, men selv om intentionerne er gode, så er det singlekvinden "Rita" med alle hendes dagligdags-problemer vi vil se.

Mille Dinesen selv er klar til at tage en ny omgang med "Rita".

Det fortalte hun i august under uddelingen af "TV-prisen" i København.

- Der er jo ikke nogen, der siger, at det er slut. Rita kan jo sagtens leve videre. Jeg kan godt se mig selv i Rita. Det er så stor en rolle, at der altid vil være noget Mille i Rita og omvendt. Det kan ikke undgås, sagde Mille Dinesen til Newspaq.
Men ét er at få Mille Dinesen til at genoptage den populære rolle som Rita Madsen, noget andet er, at få TV 2 til at indspille en række nye afsnit. Tidligere i år sagde TV 2's fiktionschef Katrine Vogelsang til SE og HØR, at hun også vil ha' mere Rita på skærmen. - Vi er vilde med "Rita", og ønsker os mere "Rita", men det kræver den rigtige idé, og at vi kan finansiere endnu en sæson. Og dér er vi ikke på nuværende tidspunkt, siger Katrine Vogelsang. Og her er det, at du - kære læser - kommer ind i billedet. Gå ind på vores Facebook-side og fortæl TV 2, hvor meget du savner "Rita", så de kan finde pengene og en manuskriptforfatter, så vi kan få "Rita" tilbage. Har du glemt, hvor dejlig politisk ukorrekt "Rita" er, så nyd traileren, der blev udsendt forud for premieren i 2012:

Sponsoreret indhold