Nyheder24. oktober 2015

"Rita" hitter i USA: Nu rykker Mille

Hele Danmarks yndlingslærer forsøger lige nu at sparke døren ind til Hollywoods tunge drenge – og mange kender hende allerede ”over there”. SE og HØR mødte Mille Dinesen i Californien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_mg_9310.jpg
 Tom McKenzie
Der er meget langt fra København til Hollywood.
Det må Mille Dinesen, 41, i disse dage sande. Den danske stjerne befinder sig i Los Angeles, hvor hun forsøger at få skub i sin amerikanske TVkarriere.
Allerede nu er hitserien ”Rita” med Dinesen i titelrollen en stor succes med engelske undertekster på Netf ix – og netop det har givet Mille blod på tanden til at prøve lykken i hele verdens skuespilhovedstad.
– Netflix har givet os meget, og jeg får utrolig mange henvendelser fra USA på grund af det. De kan skidegodt lide Rita – måske fordi hun er så markant anderledes end de fleste karakterer på amerikansk TV. Hun har kant, siger Dinesen, da SE og HØR møder hende på en kaffebar i Los Angeles.
https://imgix.seoghoer.dk/_mg_9256.jpg
Mille mødes dagligt med producere og castere, der skal hjælpe hende til tops i Hollywood. (Foto: Tom McKenzie) Mille har været i storbyen i godt en uge – og skal være her en mere. Lige nu render hun fra det ene møde til det andet. Med byens topproducere, castere og instruktører. – Det er lidt anderledes at mødes med casting directors (castere, red.) her i L.A. Man snakker ofte om alt muligt andet. Forleden brugte jeg meget tid på at fortælle om Thailand, fordi vedkommende skulle på ferie der, og jeg har været i Thailand. Nogle vil også snakke om, hvordan vejret er i Danmark. Ofte er det møder, hvor man bare skal lære hinanden at kende – jeg skal jo ikke komme ind og give en enetale; de skal jo virkelig se min personlighed, fortæller Mille. – Andre gange snakker vi mere fagligt – mange synes, at det er ret interessant, at jeg har lavet både dramaserier og komedieserier. Herovre er der ikke så mange, der laver begge dele, forklarer den danske star.
https://imgix.seoghoer.dk/_mg_9296.jpg
 Tom McKenzie
41-årige Mille Dinesen har sammen med sin gode ven, ”Rita”- forfatteren Christian Torpe, lejet et hus i West Hollywood – og nu forfølges drømmen om at slå igennem i USA. (Foto: Tom McKenzie) For Dinesen er det også interessant at være lidt mere ukendt, end hun er vant til. – I lille Danmark ved alle jo, hvem jeg er. De har set mig på TV. Så det trin springer man altid over.
Selv om folk i USA måske har set ”Rita”, så er jeg jo ingen Kevin Spacey. Det tænder mig også lidt. Man skal op på stikkerne, og det er sundt, siger hun og tilføjer; – I næste uge har jeg nogle meget spændende castings, som stadig lige mangler at falde helt på plads. Jeg tager alle oplevelserne med i rygsækken, fordi det udvikler mig. Man bliver mere erfaren på den måde. Det er skidegodt for mig at komme ud af min comfort zone. Det er en sejr hver dag, bare selv jeg finder vej på motorvejen, siger hun med et smil. Tusinder af unge skuespilleraspiranter kommer hvert år til Hollywood, og kun de allerfærreste får opfyldt deres drøm.
https://imgix.seoghoer.dk/_mg_9287.jpg
 Tom McKenzie
Der er masser af den rå ”Rita” i Mille. F.eks. er hun også vant til on-/off-forhold – senest med eks’en Thomas Busch. (Foto: Tom McKenzie) Derfor har Mille også en mere realistisk tilgang til stjernebyen. – Jeg ville ikke gide flytte herover for at gå rundt og stemme dørklokker. Men hvis jeg fik arbejde her, ville jeg klart flytte herover for en periode. Helt klart! Jeg kan godt lide L.A., siger hun. Alligevel er der én ting, der irriterer hende grænseløst. – Jeg er lidt splittet mellem Los Angeles og København. For det første synes jeg, at man bruger ekstremt meget tid i sin bil. Det er helt anderledes end i Danmark. Jeg kan ret godt lide, når tingene er effektive, og i L.A. bruger man ekstremt meget spildtid på transport. Jeg kan have et møde i den ene ende af byen og et møde i den anden. Og så er den dag gået, fordi jeg har brugt så lang tid på transport, siger den måske kommende verdensstjerne til SE og HØR i Los Angeles.

Sponsoreret indhold