Nyheder30. marts 2015

Mille Dinesen: Jeg er vild med Rita

Den provokerende og storrygende skolelærer har en stor fan i Mille Dinesen
Mille Dinesen  kan se en del af Rita i sig selv
Mille Dinesen kan se en del af Rita i sig selv
 Foto: Peter GrosenHun er skolelæreren, du ville ønske, du selv havde haft i folkeskolen.

Rita er på tredje sæson vokset ud af danskernes tv og ind i de flestes hjerter. Det gælder også for Mille Dinesen, skuespilleren bag den bramfri skolelærer.

- Det er dejligt at spille Rita, fordi hun er en skøn karakter. Hun er sjov at være inde i, siger Mille Dinesen.

LÆS OGSÅ: Mille Dinesen: Sådan holder jeg mig lækker

Dinesen er ikke blevet træt af den rygende Rita efter tre sæsoner, så hun forstætter i rollen. Der er især nogle ting ved Rita, som hun elsker.

- Jeg kan godt lide hendes politiske ukorrekthed og hendes evige konfliktsøgen. Hun er en antihelt, og hun gør ikke det rigtige, men hun gør det jo altid af et godt hjerte. Man kan sige, at hun løber sit eget løb, siger hun.

LÆS OGSÅ: Mille Dinesens iskolde hobby

Og måske ligger Rita ikke så langt fra skuespilleren selv, der oprindeligt blev kendt for rollen som den kiksede, men kærlige Nynne i filmen og tv-serien af samme navn.

LÆS OGSÅ: Singlen Mille Dinesen: Vil have børn uden mand

- På nogle områder minder vi om hinanden, og der vil altid lidt Rita i Mille og lidt Mille i Rita, siger den 41-årige skuespillerinde.

Det er ikke kun herhjemme, at serien hitter. Amerikanerne får snart deres egen Rita - serien er nemlig solgt til genindspilning, hvor skuespilleren Anna Gunn skal konkurrere med vores Mille Dinesen i hovedrollen. Gunn er bedst kendt som Skylar White i den populære serie "Breaking Bad".

Sponsoreret indhold