Nyheder6. oktober 2017

Ubåds-sagen: Dykkere har fundet noget i Køge Bugt - kørt til undersøgelse

Hele fredagen har dykkere ledt efter Kim Walls ligdele i i Køge Bugt ud for Avedøre Holme. Der er nu gjort et potentielt vigtigt fund, som er blevet kørt til Retsmedicinsk Institut
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

Hvad skete der om bord ubåden Nautilus i midten af august? Hvorfor skulle Kim Wall dø? Og hvor er de dele af hendes lig, som endnu ikke er fundet?

De spørgsmål har venner, familie og politi forsøgt at finde svar på, siden at den unge journalist forsvandt under en reportagetur om bord på Raket-Madsens ubåd Nautilus i midten af august.

Fredag har efterforskere måske fået et stort gennembrud i sagen.

Hele fredagen har dykkere ledt efter Kim Walls ligdele i i Køge Bugt ud for Avedøre Holme, og der blev gjort et potentielt vigtigt fund, som er blevet kørt til Retsmedicinsk Institut.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets reporter på stedet fortæller til avisen, at der blev fundet en genstand i vandet, som efterfølgende blev placeret i en ventende rustvogn. - Det skete, mens efterforskningslederen af ubådssagen vicepolitiinspektør Jens Møller personligt var på stedet og overværede det, skriver avisen. Rustvogne fra Falck bruges udelukkende til transport af lig eller ligdele, og derfor kan det nu tænkes, at dykkerne har fundet dele af Kim Walls lig. Du kan læse alt om sagen her Det er kun Kim Walls torso, der er blevet fundet, siden at hun forsvandt i midten af august. Det var en forbipasserende cyklist, der gjorde den grufulde opdagelse ved kysten på Amager 21. august. Få dage senere kom det frem, at der var et DNA-match mellem den forsvundne Kim Wall og torsoen. Raket-Madsen - alias Peter Madsen - har erkendt, at Kim Wall døde ombord på hans ubåd Nautilus, men opfinderen fastholder, at Kim Wall døde ved en ulykke, da hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Han er dog sigtet for at have dræbt hende og derefter parteret hende. Under det seneste retsmøde, der blev afholdt i denne uge, kom det frem, at Kim Walls lig havde talrige knivstik. Blandt andet ét i brystkassen og 14 stik i underlivet (her var de 10 stiklæssioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæssioner var i vagina). Det kom frem, at disse knivstik blev påført 'omkring dødens indtræden eller kort tid efter, det kan ikke konkretiseres nærmere, men der er næppe tale om timer'. Desuden kom det også frem, at der blev fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogler på Raket-Madsens kedeldragt. Beviserne modsiger hans egen forklaring om, at han ikke parterede liget. Efterforskerne ved dog endnu ikke, hvad der præcist slog Kim Wall ihjel. Peter Madsens varetægtsfængsling blev forlænget yderligere fire uger ved retsmødet i denne uge. Du kan læse alt om sagen her

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold