Ulf Pilgaard får ingen tilbud: Jeg kunne ligeså godt være død

(Foto: Thomas Laursen)

Ulf Pilgaard er fast inventar i Cirkusrevyen. 

Men selv om den erfarne skuespiller ikke just står på arbejdsformidlingen og tjekker jobopslag, ærgrer han sig over, at han ikke får flere tilbud. 

Især tilbud om at lave mere film og TV.

- Jeg synes, det er højst besynderligt, at når en skuespiller fylder 50-60 år, så har man ikke brug for dem længere. Så er det goodbye, du. Man feterer skuespillere i trediverne og fyrrene, og resten glemmer man. Man kunne ligeså godt være død. Det er sørgeligt og ærgerligt, siger Ulf Pilgaard i følge BT til Her og Nu.

Skuespilleren synes, den danske filmindustri burde skele mere til udlandet og lade sig inspirere uden for landets grænser.

- Hvis man ser de fleste andre lande, for eksempel England, Sverige og USA, så bruger de deres gamle, dygtige karakterskuespillere til alle mulige roller. Det gør man bare ikke i Danmark, siger han i følge avisen. 

Sidst, vi havde fornøjelsen af at se Ulf Pilgaard på skærmen, var, da han spillede erhvervsmanden Joachim Chrone i DR's successerie "Borgen". 

Siden er der ikke dumpet så mange tilbud ind ad døren fra film og TV-skaberne.

Til gengæld er han stadig et varmt navn i teaterverdenen, men mange af tilbuddene takker den erfarne skuespiller nej til, da det er meget hårdere at spille teater. 

Ulf brugte arbejdet som skuespiller som terapi, efter han mistede sin elskede hustru Gitte, som led af den uhelbredelige sygdom Huntingtons Chorea. 

Gitte fik konstateret Huntingtons Chorea i begyndelsen af 1990'erne og var til sidste så svækket, at hun sad i kørestol. 

I oktober sidste år fortalte Ulf for første gang om hustruens sygdom i sin selvbiografi "Mit liv som Ulf".

- Da Gitte rundede 60 år, begyndte de første symptomer at melde sig i form af problemer med balancen og ufrivillige bevægelser med arme og ben, siger han i bogen.

Ulf og Gitte var gift i 46 år, og Ulf har tidligere fortalt, at savnet af hustruen aldrig vil forlade ham.

Det er 37. gang, Ulf Pilgaard spiller med i Cirkusrevyen. Se de mange kendte gæster, der dukkede op til premieren i galleriet herunder:

Cirkusrevyen - rød løber 2017

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close