Nyheder8. januar 2017

Ulf Pilgaard: Savnet forlader mig aldrig

I november mistede Ulf Pilgaard sin hustru, og det er et savn, han aldrig ser forsvinde.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ulf_pilgaard_tl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Efter 46 års ægteskab gik Ulf Pilgaards hustru, Gitte Pilgaard, i november 2016 bort.

Midt i at skulle stå på scenen i teaterstykket "Vores sensommer" og forberedelserne til endnu en jul, måtte den 76-årige skuespiller langsomt finde sig en ny hverdag, hvor han ikke længere havde hustruen ved sin side.

- Det savn, hun har skabt, vil aldrig nogensinde forlade mig. I øjeblikket dukker hun hele tiden op, lyder det ærligt fra den folkekære skuespiller.

- Hvis jeg går lidt for mig selv, så kan jeg komme i tanke om et eller andet, hun sagde eller gjorde, men det er sådan, det skal være. Hun skal stadig være inde i mit hoved og i min bevidsthed. Sådan vil jeg mindes hende.

Den 76-årige komiker afslørede i sin selvbiografi "Mit liv som Ulf" fra 2015, at hans hustru led af demenssygdommen Huntingtons Chorea, som i sidste ende var led i, at Gitte kun blev 69 år.

Selv om Ulf Pilgaard så småt er vendt tilbage til hverdagen med arbejde og teaterstykket "Vores sensommer", som han fortæller, giver ham et sorgfrit rum, så forsvinder savnet ikke.

- Minderne kommer hele tiden. Der er ikke nogle specielle situationer, hvor jeg savner hende mere end andre, røber Pilgaard.

Der er nu et punkt, hvor Ulf Pilgaard hver morgen bliver mindet om, at hustruen Gitte ikke længere er i huset med ham.

- Jeg savner at lave morgenmad til hende. Jeg spiser altid et blødkogt æg, og Gitte fik altid en omelet. Nu laver jeg ikke omeletten mere, fortæller han.

- Det savner jeg.

Ulf og Gitte Pilgaard blev gift i 1970 og har to voksne sønner.

Se billeder af Ulf og Gitte her:

Ulf Pilgaard og konen Gitte Pilgaard

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold