Ulf Pilgaards store sorg: Min kone er død

(Foto: All Over)

76-årige Ulf Pilgaard har mistet sin hustru Gitte, der i flere år kæmpede mod en alvorlig og indvaliderende demenssygdom. 

- Vores elskede Gitte Vibeke Pilgaard er stille sovet ind, skriver Ulf Pilgaard og resten af familien i en dødsannonce i Politiken onsdag.

Ulf Pilgaards hustru fik tilbage i 1990'erne konstateret den alvorlige, indvaliderende og uhelbredelige demenssygdom Huntingtons Chorea. Demenssygdommen betød blandt andet, at Ulf Pilgaards hustru de seneste år sad i kørestol.

Familien vidste, at sygdommen ikke kunne helbredes. 

- Vi var jo indstillede på det, fordi hun havde den uheldbredelige sydom, så det er ikke noget, der er kommet totalt bag på os, siger Ulf Pilgaard til Ekstra Bladet om hustruens død.
 
- Det er selvfølgelig klart et forfærdeligt tab, ingen tvivl om det, og det bliver hårdt at skulle gå de næste mange måneder i møde. Man lærer jo aldrig at forstå, når et menneske pludselig ikke er her mere. Det er selvfølgelig tungt, og man kan aldrig rigtig forberede sig på, hvordan man reagerer, fortæller skuespilleren videre.
 
Ulf Pilgaard fortæller til avisen, at hans kone døde for noget tid siden, mens han var på turné med kollegaen Lisbet Dahl.
 
Gitte Vibeke Pilgaard bliver bisat mandag fra Messiaskirken i Charlottenlund.
 
Det var i sin selvbiografi ”Mit liv som Ulf”, der udkom tilbage i oktober, at Ulf Pilgaard afslørede, at hans kone - som han blev gift med i 1970 - var ramt af den frygtede og arvelige sygdom, Huntingtons Chorea.

- Da Gitte rundede de 60 år, begyndte de første symptomer at melde sig i form af problemer med balancen og ufrivillige bevægelser med arme og ben, fortalte Ulf Pilgaard om hustruens sygdom i sin bog ”Mit liv som Ulf”.

Gitte Vibeke Pilgaards mor og bror døde af sygdommen, der normalt bryder ud, mens man er mellem 35-50 år. I Gitte Vibeke Pilgaards tilfælde begyndte symptomerne først at vise sig, da hun havde rundet 60 år.

Huntingtons Chorea er en alvorlig og arvelig demenssygdom, der rammer hjernen og viser sig blandt andet som ufrivillige, pludselige og hurtige ukontrollerede bevægelser.

Personligheden og adfærden ændrer sig også, og med tiden bliver symptomerne voldsomme, og man udvikler demens. 

Se billeder af Ulf og Gitte Pilgaard i galleriet herunder:

Ulf Pilgaard og konen Gitte Pilgaard

Ulf Pilgaard og konen Gitte Pilgaard

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close