Nyheder28. august 2017

TV-personlighed sagsøger Disney: Forlanger mindst 58 millioner

Næsten 20 år efter tv-kontrakt med Disney, undrer Bill Nyes sig over beløbene.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bill_nye.jpg
 All Over

Den amerikanske tv-personlighed Bill Nye været hjemme og kigge lønsedlerne igennem næsten 20 år, efter han havde en kontrakt med Disney.

Og han mener, at gigantvirksomheden har snydt ham for den retmæssige løn. Det skriver blandt andre det amerikanske medie Vanity Fair.

Fra 1993 til 1998 var Bill Nye frontmand i børneprogrammet "Bill Nye the Science Guy", der havde kontrakt med Disneys selskab Buena Vista Television.

Ifølge anklagen mener Bill Nye, at han havde ret til en sjetedel af showets indtægter, og ifølge hans beregninger har de tilbageholdt 28 millioner dollars, 175 millioner danske kroner, fra showets ejere. Hvilket betyder, at de som minimum skylder ham 9,3 millioner dollars, 58 millioner kroner.

Han var allerede skeptisk i 2008, da Disney sendte ham næsten 600.000 dollars, men senere meddelte ham, at der var sket en regnefejl, og at han nu skyldte Disney knap en halv million dollars, svarende til mere end tre millioner danske kroner.

Bill Nye påstår ligeledes, at Buena Vista Television stoppede med at betale ham royalties for showet i 2008, da de mener, at Bill først skal betale de knap 500.000 dollars tilbage til selskabet.

TV-værten har i næsten et årti forsøgt at finde hoved og hale i sit regnskab med Disney, og i 2013 blev han tvunget til at hyre en revisor, da han ikke længere kunne overskue regnskabet selv.

I første omgang kontaktede Bill Nyes advokat virksomheden for at få løst uenighederne. Men ifølge anklagen valgte TV-værten at sagsøge Disney,efter de lovede at sende informationer om kontrakten og ikke gjorde det. I sidste ende forhindrede det revisoren i at få det fulde overblik over Nyes indkomster.

En talsmand fra Disneys selskab Buena Vista Television udtalte, da Bill Nyes sagsmål blev offentligtgjort:

- Den her retssag er et mediestunt, og vi glæder os til at forsvare den for fuld kraft.

Sponsoreret indhold