Nyheder28. april 2017

Dansk Zoo tvang Disney til at ændre navn på animationsfilm

Tegnefilms-giganten måtte ændre navnet på filmen i Europa, efter Givskud Zoo satte en stopper for deres planer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/31.2.13605478.jpg
 Foto: All Over

Der er flere, der har undret sig over, at Disneys Oscar-belønnet animationsfilm fra 2016 hedder "Zootopia" i USA, når den hedder "Zootropolis" i Europa.

Det kommer den danske zoologiske have Givskud Zoo nu med en forklaring på. Det er nemlig dem, der har spændt ben for Disneys originale navn til filmen. Det skriver Jyske Vestkysten.

Til at starte med lød forklaringen, at "Zootropolis" passede bedre til det engelske publikum, men Richard Østerballe, der er direktør i Givskud Zoo, kender til en anden forklaring.

- Vi fandt på navnet (Zootopia, red.) ved en workshop for en del år siden - og vi varemærkede det i Europa, fortæller direktøren til Jyske Vestkysten. Givskud Zoo har nemlig et internationalt navn - og det er "Zootopia".

Disney-koncernen opdagede, at den jyske zoo allerede havde taget navnet, og de spurgte derfor, om de kunne få lov at bruge det til filmen. Men efter flere overvejelser valgte Richard Østerballe og hans ansatte at sige nej. Og det er der en god forklaring på.

- Vi ønsker ikke, at de gæster, der kommer til vores dyrepark, tror, at de kommer til at møde karakterer fra filmen, derfor afviste vi ønsket, fortæller han og understreger overfor Jyske Vestkysten, at der aldrig blev tale om, at Disney kunne købe navnet af Givskud Zoo.

Navnet skulle først have været taget i brug i 2019, men for at undgå at blive sagsøgt af Disney, tog Givskud Zoo navnet i brug med det samme.

Sponsoreret indhold