Nyheder16. maj 2017

Ny Disney-film er blevet taget som gidsel af hackere

En hackergruppe påstår, at de er i besiddelse af en endnu ikke udgivet Disneyfilm og kræver løsesum. Ellers vil de udgive den før biograferne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/johnny_depp_som_sparrow.jpg
 Foto: All Over Press

Så er den gal igen.

Flere computere verden over blev i weekenden hacket, hvor hackergruppen krævede løsepenge, før man fik adgang til sine filer igen.

Nu er der sket noget lignende for det populære filmselskab Walt Disney.

Ifølge den amerikanske side The Hollywood Reporter fortalte Walt Disneys direktør, Bob Iger, igår, at en hackergruppe kan være i besiddelse af en endnu ikke udgivet Disney-film.

Gruppen truer ifølge direktøren med at udgive klip fra filmen, medmindre filmvirksomheden betaler en løsesum.

Hackergruppen kræver dog ikke kolde kontanter. I stedet vil de have en sum i "Bitcoin", der er en slags virtuel valuta på internettet.

Disney nægter dog at betale, fortæller direktør Bob Iger, der heller ikke vil afsløre, hvilken Disney-film der er tale om.

Man spekulerer nu i, om der kan være tale om én af de kommende biograffilm som "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales", "Cars 3" eller "Star Wars: The Last Jedi".

Episoden sker kun kort tid efter, at Netflix-serien "Orange Is the New Black" var under et lignende hackerangreb.

Selskabet nægtede også at betale, og ti nye episoder af serien blev offentliggjort på piratfilmssiden "The Pirate Bay" flere uger før den officielle udgivelsesdato.

Sponsoreret indhold